Redactie
Redactie Clothing 13 mrt 2017

Double breasted blazer: de jas voor nu

Eén van de lastigste periodes van het jaar om de juiste jas te kiezen, is nu. De oplossing, de ideale in-between jas, hangt waarschijnlijk al in jouw garderobe. Zo niet, schaf er dan zo snel mogelijk eentje aan: we hebben het natuurlijk over een double breasted blazer.

Die fraaie overcoat die je de afgelopen maanden droeg, begint zo langzamerhand wel een beetje te warm te worden en voor die lichte trenchcoat is het dan weer nog net niet warm genoeg. Een goede parka is nice maar misschien te bulky en die toffe bomber is weliswaar comfortabel maar wellicht niet helemaal work approved. What to do, what to do? Een double breasted blazer is de stijlvolle oplossing passend bij het seizoen.

Zo lang de zon nog niet op z’n hoogst aan de hemel prijkt en de temperaturen nog niet opstuwt naar – voor onze begrippen – exotische temperaturen, ben je voor jouw welbehagen grotendeels nog afhankelijk van laagjes. Je kunt dus niet die perfect sluitende, getailleerde double breasted blazer uit de kast trekken om te dragen over je overhemd + truicombinatie.

Zie de blazer die je hebben moet dan ook echt als een jas en koop ‘m als zodanig; wat betekent dat je wat extra ruimte nodig hebt (denk vooral aan de schouders en ellebogen) om de jas over meerdere lagen te kunnen dragen. Doe je het goed, dan loop je er wellicht bij als deze heren:

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Double breasted blazer: de jas voor nu
Sluiten