Life

Dossier: Mayweather vs McGregor – Conor: ‘In september ga ik de wereld shocken’

Conor gaat boksen. En winnen, zegt-ie

Het is nu al een veelbesproken gevecht: Floyd Mayweather versus Conor McGregor. Het is nog verre van officieel, maar beide kemphanen zien het wel zitten. In dit dossier houden wij je doorlopend op de hoogte.

‘Mayweather biedt McGregor 15 miljoen’ – 12 januari 2017

Mayweather vertelde tegen de sportzender ESPN dat hij openstaat om te onderhandelen over de opbrengsten van het gevecht. ‘We zijn bereid hem 15 miljoen dollar te geven en een percentage van de pay-per-view inkomsten, maar uiteraard zijn wij de ‘A-side’. Hoe kan een man praten over het opstrijken van 20 tot 30 miljoen voor een gevecht, terwijl hij nooit meer heeft gemaakt dan acht tot negen miljoen per gevecht.’

‘Ik ben een zakenman’, beargumenteert Mayweather. ‘Dit gevecht kan behoorlijk winstgevend zijn. Ik geloof in slimmer werken, niet harder. Daarom vind ik dit gevecht wel interessant.’

Met een totaalinkomen van 700 miljoen, is Mayweather niet onbekend met de lucratieve inkomsten die een gevecht kunnen opleveren. Het gevecht tegen Manny Pacquiao leverde hem het krankzinnige bedrag van 220 miljoen dollar op. Een gevecht tussen hem en McGregor zal minstens zoveel stof (en dus dollars) doen opwaaien.

De geruchten over het gevecht begon nadat de twee elkaar over en weer bestookten met trash talk. Nadat de McGregor zijn bokslicentie haalde, ontplofte de speculaties tot een uitzinnig niveau. Mayweather doet daar nu nog een schepje bovenop. Een slimme zet. Meer ruchtbaarheid betekent immers meer centjes in het laatje voor de vechtmachines. McGregor heeft nog niet gereageerd op het aanbod van Mayweather.

Meer details over het gevecht – 30 januari 2017

Floyd Mayweather heeft aan The Telegraph laten weten dat ‘het gevecht tussen hem en Conor McGregor zeer waarschijnlijk gaat plaatsvinden’. ‘Het zal het enige gevecht zijn dat mij weer de ring kan doen instappen. Hij heeft een missie en ik heb een missie en hopelijk steunen alle fans in het Verenigd Koninkrijk mij.

Mayweather denkt dat als de heren in de ring zullen stappen, zij dit zullen doen in de gewichtsrange van 145 – 150 lbs (65.7 – 68 kg).

Conor McGregor heeft inmiddels zijn bokslicentie binnen, waarmee hij in Californië zou mogen vechten. Mayweather laat weten dat hij denkt dat dit het grootste gevecht ooit zou kunnen worden. Zijn gevecht tegen Manny Pacquiao was goed voor een omzet van €700 miljoen en volgens Mayweather zou dit ‘s werelds eerste ‘billion dollar fight’ worden.

Conor McGregor gooit olie op het vuur – 1 februari 2017

Was het gisteren nog Floyd Mayweather die in redelijk voorzichtige bewoordingen liet doorschemeren dat het gevecht tegen Conor McGregor een mogelijkheid is; vandaag is The Notorious iets minder subtiel. In voor hem kenmerkende bewoordingen, heeft hij zijn visie op de laatste stand van zaken: ‘One hundred percent. I believe the next time I step into a combat arena will be through the ropes wearing 10-ounce or eight-ounce gloves. I believe so. He’s the scared side—let’s be honest. He’s not trying to have a real fight. He needs rules to protect him. I don’t need rules. So he can say he’s this and he’s that, but in reality, he’s scared shitless. He is scared shitless. If I decide to just fight him straight-up – look, fuck the UFC, fuck MMA, u*ck boxing, fuck sports fighting. Let’s just say we fight. It’d be the easiest fight ever.

De deal is rond – 13 februari 2017

Een anonieme bron die dicht bij de twee kemphanen staat, heeft tegen de Ierse variant van dagblad Sun verteld dat de deal rond is. ‘Ze hebben de hand geschud en zijn alle twee akkoord gegaan met de vergoedingen. De contracten zijn nog niet officieel getekend, omdat het nog wordt tegengehouden door een derde partij. Alle details zijn echter overeengekomen.’

Waarschijnlijk wordt het gevecht binnen nu en twee weken aangekondigd. De derde partij is vermoedelijk UFC-opperhoofd Dana White, waar McGregor onder contract staat.

De deal is toch weer niet rond – 15 februari

Inmiddels begint het wel of niet maken van een deal een beetje op een slechte soap te lijken. Nadat gisteren het bericht naar buiten kwam dat de deal rond was, ontkent Mayweather nu weer bij hoog en laag dat er een deal is gemaakt. Wel zegt hij de deal met McGregor te willen maken, als de Ier z’n zaakjes regelt met UFC. Het antwoord van McGregor was alles behalve motiverend. The story continues.

Floyd stelt pensioen uit, maar zijn geduld is op – 12 maart

Met z’n inmiddels 40 jaar en nog immer ongeslagen status is het niet zo gek dat Floyd Mayweather aan zijn pensioen begint te denken. Hij wil er nog niets vanaf weten zolang hij niet tegenover Conor McGregor heeft gestaan. Was het vaak de Ier die het initiatief nam, nu doet Money een duidelijke oproep aan het adres van The Notorious: ‘Ik wil geen gehuil meer horen over geld. Teken die papieren en laten we in juni vechten.‘ Bron: Nu.nl

McGregor: ‘In september ga ik de wereld shocken’ – 20 maart

Het geduld van Floyd Mayweather wordt in september beloond, als wij Conor McGregor op zijn woord mogen geloven. De Ier was toeschouwer bij de bokswedstrijd van zijn landgenoot Michael Conlan afgelopen weekend, en natuurlijk werd hem gevraagd naar zijn eigen gevecht. Het antwoord van The Notorious laat niet veel aan de verbeelding over: hij gaat boksen en hij gaat winnen.

Conor McGregor op een boksevenement
Foto: Ed Mulholland/Getty Images

I’m ready to box. I’ve been ready for a long time. The game’s going to be in shock when I step in the ring. Trust me on that.‘ Vertelt McGregor tegen L.A. Times. De datum lijkt ook concreet te worden. Toen de krant vroeg of het gevecht in september plaats zal vinden, zei McGregor het volgende: ‘That’s what the word is. That’s what we’re close to doing.’

20-03-2017 - Leroy van den Berg