Redactie
Redactie Cars 2 feb 2017

Dossier: de autonome auto (Google lijkt te winnen)

De autonome auto is één van de spannendste toekomstgerichte ontwikkelingen die momenteel gaande is. In dit dossier houden wij je doorlopend op de hoogte van het belangrijkste nieuws en de opvallendste vorderingen.

‘Google ligt behoorlijk voor’ – 2 februari 2017

Het autonome auto-project van Google is wellicht niet het vaakst in het nieuws, maar achter de schermen is Google zeer grote stappen aan het zetten, zo bericht Nu.nl.

Niet alleen legde Waymo’s (Waymo is het zusterbedrijf van Google dat verantwoordelijk is voor het project) autonome auto met een miljoen gereden kilometers een afstand af die dertig maal zo groot is als die van alle concurrenten bij elkaar, ook de autonomie blijkt sterk verbeterd: een menselijke ingreep was gemiddeld nog maar 0,2 maal per 1.000 mijl (1.600 kilometer) nodig.

Uit data blijkt dat de meeste concurrenten, die niet bij naam worden genoemd, nog behoorlijk worstelen met de autonome beslissingen van de auto. BMW kan nog aardig meekomen met 1,6 ingrepen per 1.000 mijl, maar veel concurrenten hebben volgens Nu.nl te maken met ‘tientallen of zelfs honderden ingrepen per duizend mijl’.

De keren dát een menselijke bestuurder bij de auto van Waymo moest ingrijpen, werden meestal veroorzaakt door een softwarefout (in 40% van de gevallen). In nog geen 10 gevallen van de ingrepen betrof het “roekeloos” rijgedrag van de wagen of een verkeerde beslissing.

Reageer op artikel:
Dossier: de autonome auto (Google lijkt te winnen)
Sluiten