Redactie
Redactie Clothing 2 feb 2016

Do’s en don’ts voor de kleding van je zoon

Een zoon is misschien wel de grootste trots in het leven van een vader. Hij is jouw troonopvolger, de jonge jij, de volgende wereldveroveraar. En een toekomstig stijlicoon, natuurlijk. Daarom is het tof als junior er – zodra hij kan lopen – ook een beetje tof bijloopt. Absoluut waar, maar van die vaders die forceren en overdrijven: da’s treurig. Hoe zorg je er nu voor dat jouw zoontje in de leeftijd van 1-5 er tof bijloopt? In dit artikel bekijken we enkele do’s en don’ts.

Vader en zoon met dezelfde outfit

Jouw kroost in dezelfde kleding hijsen als zijn grote voorbeeld (ja, dat ben jij): het kan leuk uitpakken op een speciale gelegenheid of een themafeest maar in de overige gevallen loop je het risico dat het een beetje sneu wordt.

Papa-adorerende teksten

‘My daddy is my hero’, ‘Strong like my dad’ en de mooiste: ‘Vind je mij knap? Moet je mijn vader eens zien!’. Het zij je vergeven dat jij jouw pasgeborene de eerste weken, vooruit: maanden, hult in rompertjes en shirtjes met dit soort teksten. Er is echter een moment waarop het niet meer leuk of grappig is, maar een beetje gênant. Dat moment kan sneller komen dan je denkt. Jouw omgeving vormt hiervoor een goede reality check, mocht je niet kritisch naar jezelf kunnen kijken. Dat idee dat jij als een superadonis door de stad stapt met jouw zoon als een soort wandelende reclamezuil voor jouw grootsheid, zet dat maar uit je hoofd op een gegeven moment.

De miniatuurvolwassene

[Bron foto’s: Boredpanda]

Viralsites en social media platforms staan er vol mee: kleine kids gehuld in een driedelig pak of street style outfit compleet met leren jack, ketting en horloge. Don’t be that guy. Het is zeker mogelijk om je zoon er tof bij te laten lopen zónder dat hij eruit ziet als een miniatuurvolwassene. Jouw kleine boy wil gewoon lekker vrij kunnen spelen en rondrennen. Comfort is belangrijk. Die kleine voelt zich zeer waarschijnlijk helemaal niet op zijn gemak in al die lagen en verschillende stoffen en texturen. Let little boys be little boys.

Hoe het ook kan

Je zou haast denken dat het onmogelijk is om jouw kleine trots er gelikt bij te laten lopen, maar niets is minder waar. Het is echter wél handig om te kijken naar een aantal voorwaarden. Voorwaarde #1 is: houd rekening met wat híj wil. Kinderen kunnen nog niet altijd even goed motiveren waarom ze iets niet aan willen maar je merkt het snel genoeg. Kies voor kleding waar hij zich prettig in voelt en ga van daaruit te werk. Voorwaarde #2 hebben wij net behandeld: kleed je kind als een kind en niet als een kloon van zijn vader of jouw style influencer. Een kind mag er gewoon bijlopen als een kind.

Denk in basics

Net als jijzelf ziet ook jouw zoon er goed uit in de juiste basics. Als je op kinderafdelingen van grote retailketens komt, word je vaak doodgegooid met allerlei wilde prints en drukke kleuren. Kan tof zijn maar je hoéft hier niet voor te kiezen. Begin eens bij een aantal goede broekjes. Een paar fraaie joggingbroekjes (klinkt een beetje slonzig, maar wie zoekt kan ook toffe tapered exemplaren vinden) en wat goeie jeans met elastische stof (stuk comfortabeler voor je kleine man) en combineer dit met wat shirts, long sleeves en truien in basic kleuren. Neutrale sneakertjes eronder en voila: niets mis mee.

Trends zie je ook in kinderkleding

Trends in de herenmode vertalen zich soms ook in de kleding voor de kleintjes. Als het goed is op een wijze die zowel trendy als kinderlijk is. Denk aan toffe shorts en chinootjes, truien met organische prints of shirtjes met een Bretonse streep.

Toffe statement shirts

We schreven eerder dat het wat ons betreft niet de bedoeling is dat jouw zoontje er bijloopt als een volwassene of als een kloon van jou. Maar hey, een béétje invloed van pa, kan geen kwaad. Denk eens aan een tof statement shirt, van je favoriete band of artiest bijvoorbeeld.

Sterke shoe game

Vaders van kids die al kunnen lopen, weten het: kinderschoenen zijn duuuuuur. Althans, niet onbetaalbaar natuurlijk, maar wie denkt dat goed schoeisel voor zijn zoontje aanzienlijk goedkoper is dan voor hemzelf, komt bedrogen uit. Sure, zolang-ie nog geen aanzienlijke afstanden loopt, kom je nog wel weg met een simpel schoentje van bedenkelijke kwaliteit. Maar zodra-ie écht begint te lopen, moet-ie gewoon goede schoenen aan zijn kleine maar oh zo dure voetjes hebben. 50 – 100 euro bij een goede kinderschoenenzaak is echt geen uitzondering. Dus hey, dan kunnen het maar beter echt vette exemplaren zijn, toch? Jouw favoriete sneakermerk heeft geheid ook schoenen voor kids. Een rib uit je lijf maar schoenen maken de man (het mannetje).

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Do’s en don’ts voor de kleding van je zoon
Sluiten