Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 18 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Amsterdam te duur? Dit prachtige Italiaanse dorp verkoopt huizen voor 1 euro

Er lijkt geen einde te komen aan de gekte op de huizenmarkt. De prijzen blijven maar stijgen en als je niet boven de vraagprijs gaat zitten, ben je eigenlijk al kansloos. Vooral in het Westen van ons land loopt het echt de spuigaten uit. Gelukkig zijn er alternatieven. Zo kun je verhuizen naar Oost-Groningen, de Achterhoek of Limburg, maar de goedkoopste optie is Italië. Er is namelijk een Siciliaans dorp waar je slechts één euro betaalt voor een huis.

Het dorp Sambuca kampt namelijk met een leegloop. Op dit moment wonen er nog 6.000 mensen, maar de burgemeester is bang dat dit aantal snel gaat teruglopen. Daarom heeft hij actie ondernomen en besloten om huizen aan te gaan bieden voor absolute bodemprijzen. Voor slechts een enkele euro kun je al een mooi huisje uitzoeken in dit prachtige dorp vol cultuur.

Een huis op Sicilië voor 1 euro

Op deze manier willen ze het dorp levendig houden en geven ook een garantie dat als je echt geïnteresseerd bent, ze een huis voor je gaan regelen. Het is geen marketingstunt, maar een serieuze poging om Sambuca in leven te houden. Je moet alleen wel kunnen bewijzen dat je ook daadwerkelijk wilt bijdragen aan de toekomst van het dorp.

Je moet namelijk de garantie geven dat je in drie jaar tijd minimaal 17.000 dollar gaat investeren in het huis. Je moet dan ook een borg betalen van 5.700 dollar. Deze krijg je terug wanneer je hebt bewezen dat je het huis flink verbeterd hebt. Het is dus geen optie om voor één euro het huis te kopen om er vervolgens niks mee te doen.

Ondanks de investering, nog steeds de moeite waard

Je bent dus wel iets meer kwijt dan die enkele euro, maar zelf dan is het nog een buitenkansje. Voor een kleine twintigduizend euro kun je het huis flink opknappen. Geen geld toch voor een leuk huisje in het zonovergoten Italië? Mocht je interesse hebben, dan kun je een mail sturen naar [email protected] Meer weten over Sambuca? Klik dan hier.

Wil je niet wonen in Italië, maar wel op vakantie? Check dan deze prachtige Italiaanse B&B.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Thrillist

Reageer op artikel:
Amsterdam te duur? Dit prachtige Italiaanse dorp verkoopt huizen voor 1 euro
Sluiten