Pim Jansen
Pim Jansen Life 8 mrt 2019

Trump vergeet de achternaam van Apple CEO Tim Cook en besluit gewoon wat te gokken

Vraag aan de gemiddelde Amerikaan wie Tim Cook is en je krijgt vrijwel direct te horen dat hij de CEO van Apple is. De opvolger van Steve Jobs heeft inmiddels een behoorlijke naamsbekendheid opgebouwd en je mag dus verwachten dat vooraanstaande Amerikanen weten wat de naam van de grote baas is. Dat geldt niet voor iedereen. President Donald Trump wil nog wel eens last hebben van een falend geheugen en dus werden we verrast met een nieuwe bijnaam voor de Apple baas.

Apple CEO Tim Cook en Donald Trump

America First, aldus mijnheer Trump en dus moeten wat hem betreft alle iPhones volledig in Amerika worden geproduceerd. Met zoveel belangstelling voor één van de meest bekende merken, mag je verwachten dat Donald Trump kennis van zaken heeft. Weten wie de baas van Apple is, mag dan toch wel verondersteld worden.

Niet is echter minder waar. Zeer recent was er een meeting van het American Workforce Policy Advisory Board. Een belangrijk orgaan waarbij veel Captains of Industry aanwezig waren en dus ook Tim Cook. In een poging om de CEO van Apple aan te spreken liet het geheugen van de president hem in de steek en gebruikte hij de alternatieve naam ‘Tim Apple.’ Het leuke aan het hele incident is dat het op video is vastgelegd.

Tim wie?

Trump noemde Tim Cook Tim Apple terwijl de camera’s aanstonden. Alles wijst erop dat de president van Amerika even dacht dat Apple de achternaam van Cook is:

Sean O’Kane on Twitter

Trump just called Apple CEO Tim Cook “Tim Apple” https://t.co/gTHHtjWvc9

Dit is het citaat, voor het geval je de video niet kunt kijken:

“I used to say, ‘Tim, you gotta start doing it here,’ and you really have you’ve really put a big investment in our country. We really appreciate it very much, Tim Apple.”

Niet de eerste keer

Natuurlijk kan iedereen een foutje maken of een naam zijn vergeten. Van iemand in een machtige positie als de President van de Verenigde Staten van Amerika mag je een gedegen voorbereiding verwachting. Daar hoort het onthouden van de juiste naam zonder twijfel bij. Helaas maakt Donald Trump er een gewoonte van om zelf te bepalen wat hij belangrijk vindt of niet. Het was dan ook niet de eerste keer dat Trump de naam van zijn gasten niet wist. Eerder introduceerde hij de CEO van Lockheed, Marillyn Hewson als Marillyn Lockheed. Zie de bewuste video hieronder.

Dave Brown on Twitter

Marillyn Lockheed” https://t.co/9hUbrTeXlq

Want

Reageer op artikel:
Trump vergeet de achternaam van Apple CEO Tim Cook en besluit gewoon wat te gokken
Sluiten