Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 10 sep 2020

Donald Glover is Hollywoods best geklede man: 12 outfits ter bewijs

Op de vraag wie de beste geklede man van Hollywood is, valt natuurlijk geen eenduidig antwoord te geven. Maar wij roepen in koor: Donald Glover. Zijn bizar goede ‘style game’ in 12 outfits.

Donald Glover is acteur, schrijver, producer, regisseur, comedian, rapper, zanger, dj en songwriter. Dat is nogal wat. De bijna 37-jarige artiest gaat al even mee, maar sinds de videoclip This Is America, die hij onder zijn pseudoniem Childish Gambino uitbracht, kent de hele wereld hem. Daar kwam kort daarna zijn rol als het iconische personage Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story nog overheen. Ook was hij is hij de stem achter Simba in The Lion King.

Hollywoods best geklede man Donald Glover in 12 outfits

Sinds deze successen is Donald Glover een graag geziene gast op de rode loper. Zijn stijl? Die is altijd weer anders. Hij blinkt uit in unieke pakken met een twist. Wijde pijpen, bare-chested, ruitjes; deze gast komt overal mee weg. Zijn favoriete modehuis: Gucci.

1. Rihanna’s 4th Annual Diamond Ball – 2018

Wat heb je verder nog nodig als je besluit dit double breasted pak van Dior Homme aan te trekken naar een bal van Rihanna? Juist, niks. Donald Glover begreep dat heel goed en ging bare-chested de rode loper op.

donald glover, stijl, looks, pakken, style game
AFP

2. LACMA Art + Film Gala – 2019

Met dit single breasted jasje van Gucci kun je snel de fout in gaan. Donald Glover geeft er echter een heerlijke draai aan met een witte pussy bow-blouse, zwarte pantalon bruine loafers.

donald glover, stijl, looks, pakken, style game
EPA

3. Vanity Fair Oscar Party – 2018

Ook aan black tie geeft Childish Gambino zijn eigen draai. Geen kousen, maar blote voeten. Roodbruine lakleren schoenen. Een oversized fluwelen strik. Een grijze pantalon. En een jasje met motief. Dit kan alleen hij zo dragen.

2018 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals
AFP

4. Wereldpremière The Lion King – 2019

In dit geruite Gucci-pak verscheen Donald Glover op de wereldpremière van The Lion King. Hij laat hiermee zien dat het een goed idee is om terug te vallen op de mode uit de jaren 70.

donald glover, stijl, looks, pakken, style game
AFP

5. British Academy Britannia (BAFTA) – 2019

Op papier lijkt een volledig rood outfit van zijde geen goed idee, maar de praktijk wijst anders uit. Gucci it is!

AFP

7. Century Fox TV Emmy Party – 2018

Hier laat Donald Glover nog een keer zien dat de dresscode black tie niet per se saai hoeft te zijn. Alleen een krijtstreeppak doet al wonderen.

donald glover, stijl, looks, pakken, style game, outfits
AFP

8. Première Solo: A Star Wars Story – 2018

De combinatie zwart en bruin staat in modeland bekend als een faux pas, dus doet Doald Glover het juist wel. Tijdens de première van Solo: A Star Wars Movie verscheen hij van top tot teen in Gucci.

Solo: A Star Wars Story, donald glover, beste outfits, stijl
AFP

9. Met Gala – 2018

Nog zo’n voorbeeld van een pak dat niemand staat, behalve Childish Gambino. Voor het Met Gala in 2018 werd hij gestyled door Alessandro Michele, sinds 2015 creatief redacteur bij Gucci. Pico bello!

donald glover, metgala, gucci
AFP

10. Grammy Awards – 2019

Mocht je ooit nog eens een black tie-party hebben, ga dan gewoon lekker in het wit.

AFP

11. Première Black Panther – 2018

In het jaar dat het Nederlands Elftal de grote afwezige was tijdens het WK voetbal, werd er toch nog ergens een oranje feestje gevierd. De best geklede man van Hollywood verscheen in dit pak van Dolce & Gabbana op de première van Black Panther. Dan ben je simpelweg een hele grote.

donald glover, stijl, looks, pakken, style game, outfits
AFP

12. Casual

Zelfs in de meest simpele basics is de stijl van Donald Glover om door een ringetje te halen.

outfits, stijl, childish gambino
AFP

😍 Check ook: 7 looks die we stelen van Andrea Pirlo, de meest stijlvolle voetballer ooit

Reageer op artikel:
Donald Glover is Hollywoods best geklede man: 12 outfits ter bewijs
Sluiten