Grote Marvel-film uitgesteld, rest vertraagt mee in domino-effect

Wie dacht dat COVID-19 in Hollywood geen rol meer speelt, heeft het mis. Zo zijn de geplande release-data van een reeks grote Marvel-films, te beginnen bij Doctor Strange in the Mulitverse of Madness, verleden tijd.

Marvel-producenten maken overuren en werken aan een overvolle kalender. De eerstvolgende film, Eternals, gaat gewoon zoals gepland op 5 november 2021 in première. Ook Spider-Man: No Way Home haalt zijn première, die op 17 december plaatsvindt. Maar daarna begint de domino. Heeft nog altijd te maken met strenge overheidsmaatregelen in Los Angeles rond COVID-19.

Doctor Strange uitgesteld, andere films het kielzog

De eerste grote Marvel-productie die de première niet haalt, is Doctor Strange in the Mulitverse of Madness. Deze film verschijnt niet op 25 maart, maar op 6 mei 2022 in de bioscoop. Als gevolg daarvan schuift de rest mee, en dat zijn nogal wat films.

Hou je vast. Thor: Love and Thunder verschuift van 6 mei naar 8 juli 2022. Black Panther: Wakanda Forever verschuift van 8 juli naar 11 november 2022. The Marvels gaat niet op 11 november 2022, maar op 17 februari 2023 in première. En Ant-Man and the Wasp: Quantumania verschuift van 17 februari naar 28 juli 2021.

Domino-effect bij Marvel

Volgens Deadline heeft de verschuiving niets te maken met een slechte distributiestrategie. Dat alle Marvel-films nu worden uitgesteld, is puur een domino-effect. “Sommige titels kampen met afwerkingsscenario’s, terwijl andere in productie zijn.”

Hoewel het jammer is dat de films worden uitgesteld, zien Marvel-fans er ook het voordeel van. Zo is Mrs. Harris Goes to Paris nu de enige film die op 6 mei 2022 tegenover Doctor Strange in the Mulitverse of Madness staat. Die moet te pakken zijn.

Naast de Marvel-films zijn er meer grote producties uitgesteld. De meest opvallende is Indiana Jones 5, die van 29 juli 2022 naar 30 juni 2023 verschuift.

Reageer op artikel:
Grote Marvel-film uitgesteld, rest vertraagt mee in domino-effect
Sluiten