Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 27 okt 2020

Zo film je in Hollywood-stijl met Dolby Vision op de iPhone 12

Met de iPhone 12 kun je filmen in Hollywood-stijl. Apple laat in een video zien hoe je de camera met Dolby Vision op de best mogelijke manier gebruikt, inclusief special effects.

Dolby Vision, je kent het vast wel uit de bioscoop, was er alleen voor films en tv‑series van grote Hollywood-studio’s. Maar nu kun je zelf los op de iPhone 12, de eerste smartphone met een camera die deze functie heeft. Sterker: de meeste professionele camera’s kunnen zelfs niet eens op deze manier filmen.

Dolby Vision op de iPhone 12

Om Dolby Vision op de iPhone 12 mogelijk te maken, heeft Apple een sprong gemaakt van 8‑bits naar 10‑bits HDR‑opnamen, zodat er nu 700 miljoen kleuren vastgelegd kunnen worden. Hierdoor ziet ieder frame er levensecht uit.

dolby vision, iphone 12, filmen, hollywood-stijl
(Afbeelding: Apple)

Professionele filmmakers in Hollywood voegen Dolby Vision pas toe nadat ze beelden hebben opgenomen. Hiervoor worden speciale computers gebruikt in de montagestudio. Voor de iPhone 12 heeft Apple samen met Dolby een nieuwe manier ontwikkeld om direct in Dolby Vision op te nemen, beeld voor beeld. De video’s kun je direct bewerken in de Google Foto’s, iMovie of Clips.

Zo film je in Hollywood-stijl

Leuk en aardig, een 4K Dolby Vision-video opnemen met 30 bps. Maar dan wil je natuurlijk ook wat technieken kennen, die worden gebruikt voor Hollywood-films. In de onderstaande video zie je hoe je het meest uit de camera van de iPhone 12 aan. Trek er een keer een dag voor uit, koop een statief, verzamel wat oud bouwmateriaal en zorg voor iets met wieltjes. Laat die special effects maar komen. Lees hier alles specificaties over de nieuwe smartphones van Apple.

Wil je meer tips over de camera van de iPhone 12? Lees dan dit interview met de Nederlandse fotografe Annet de Graaf, die als geen ander weet hoe je foto’s neemt met een smartphone.

🎬 Check ook: Hoe oorlogsfilm 1917 is gefilmd om als één shot over te komen

Reageer op artikel:
Zo film je in Hollywood-stijl met Dolby Vision op de iPhone 12
Sluiten