The Division 2 Preview: Lijkt een compleet pakket te worden

De eerste The Division was een game waar de verwachtingen erg hoog voor waren gespannen. De verschillende beelden die tijdens gamebeursen werden getoond waren echt geweldig. En toen de game uitkwam, leek het aan het begin heel goed te zijn. Maar de game wist op de lange termijn niet dezelfde indruk te maken. Er was iets te weinig te doen nadat je het hoofdverhaal had uitgespeeld. Met The Division 2 wil Ubisoft er zeker van zijn dat de game op alle fronten de fans tevreden maakt. Onlangs gingen we naar Parijs om daar een paar uur met de game door te brengen.

Aan de slag met The Division 2

De content die we daar te zien kregen, zal straks ook in de Private Beta van The Division 2 komen te zitten, dus mocht je enthousiast zijn, dan kun je het zelf gaan beleven op het moment dat je de game pre-ordert en dit weekend er mee losgaat.

Tom Clancy’s The Division 2: E3 2018 World Premiere Gameplay Walkthrough Trailer | Ubisoft [NA]

Time to team up and save D.C. Watch the first-ever gameplay walkthrough for Tom Clancy’s The Division 2. Available March 15, 2019. #THEDIVISION2 #UbiE3 Please SUBSCRIBE: http://bit.ly/UbisoftYouTubeChannel Visit our official channels for exclusive intel on The Division 2: https://www.thedivisiongame.com https://www.facebook.com/TheDivisionGameUS https://www.instagram.com/thedivisiongame_us https://twitter.com/TheDivisionGame http://www.youtube.com/UbisoftNA ABOUT TOM CLANCY’S THE DIVISION 2: Seven months have passed since a deadly virus hit New York City and the rest of the world, crippling the population.

Dat gezegd hebbende, neemt The Division 2 je mee naar Washington DC. Net als in New York is hier na de uitbraak van een virus de nood groot en is het aan de agents van The Division om iets te doen aan de chaos daar. De speelsessie begon met het Witte Huis die door een vijandige groep wordt aangevallen. Het is aan jou om die vijanden uit te schakelen en de orde te herstellen. Daarbij leer je al gelijk dat het belangrijk is om dekking te gaan zieken, want anders word je zonder pardon volledig overhoop geknald. Ook leer je hoe effectief granaten kunnen zijn. Na deze bestorming kom je aan in het Witte Huis en wordt de situatie aan je uitgelegd. Je leert hier een eerste skill. Zo koos ik er voor om een turret als skill aan te leren. Deze kun je in het strijdveld ergens neer zetten en valt het ding vervolgens de vijanden aan die jij selecteert. Handig om wat sneller en effectiever vijanden neer te knallen.

The Division 2

Met deze turret in mijn achterzak was het de tijd om het eerste gebied te betreden. De private beta geeft je de mogelijkheid om een tweetal hoofdmissies te spelen en heeft daarnaast ook wat zijmissies en verschillende evenementen beschikbaar. Met die evenementen wil de maker laten zien dat de wereld van The Division 2 leeft. Zo liep ik op een gegeven moment ergens rond en kreeg ik de opdracht om een paar burgers te beschermen tegen een executie die op het punt van beginnen stond. En weer wat later kwam ik terecht op een soort kruising en moest ik daar verschillende sterke vijanden uitschakelen om het kruispunt te bevrijden en in de handen laten vallen van het verzet, die de The Division helpt met hun strijd.

De Story-missies

Toch zijn het de Story-missies die echt interessant zijn. Hierin ben je soms meer dan een half uur aan het strijden en krijg je verschillende uitdagingen voorgeschoteld. De storymissies zijn in je eentje te voltooien, maar het is verstandiger om het met andere spelers te doen. Via een matchmakingsysteem kun je redelijk makkelijk en snel in een groep komen en dan samen de strijd aangaan. Samenwerken maakt je leven een stuk makkelijker. De gewone vijanden zijn dan eigenlijk geen uitdaging, maar wanneer je oog in oog komt te staan met een soort baasgevechten, dan moet je alles op alles zetten om daar heelhuids uit te komen.

The Division 2

Het verslaan van vijanden, met name de sterkere, zorgt er voor dat je vaak betere gear kunt vinden om daarmee beter te worden. Die tocht om steeds beter te worden is net zo verslavend als in het vorige deel. Sowieso voelde The Division 2 in deze beginsessie erg aan als zijn voorganger. Nu is dat niet per se een probleem, omdat de gameplay van The Division gewoon goed was. Het grote vraagstuk is natuurlijk hoe de game het op de lange termijn gaat doen.

Qua Endgame vindt de ontwikkelaar het belangrijk dat er genoeg te doen is. Zo komen er snel Raids om mee aan de slag te gaan en keert de Dark Zones terug. Daarin krijg je niet alleen met sterke vijanden te maken, maar moet je ook maar zien dat je medespelers je niet neerknallen wanneer je de zone met sterke wapens wil verlaten.

The Division 2

Wat echter belangrijker is, is dat je aan het einde van het verhaal en bij het behalen van het maximale level een soort van resetknop krijgt. Op dat moment komt er een vierde factie ten tonele die eigenlijk alle punten die je hebt veroverd van je afpakt. Dit is een factie die die zeer technologisch is en nog meer uitdaging biedt dan de andere vijanden. Het is nog pittiger dan hiervoor en het wordt een hele kluif om alles weer te voltooien.

Gelukkig krijg je op dit moment als speler ook een kleine bonus. Je speelt namelijk een specialisatie vrij. Denk daarbij aan iemand die met een granaatwerper voor flinke explosie zorgt of met een sniper op afstand vijanden uitschakelt. Ikzelf ging met die sniper aan de slag en dat beviel goed. Wel is het zo dat je je speciale wapen maar beperkt kunt gebruiken. Je kunt maar een paar kogels tegelijkertijd dragen en je vindt ze alleen door op het slagveld vijanden te verslaan. Het is verstandig om ze echt te bewaren voor de sterke vijanden.

The Division 2

Daarnaast was het duidelijk dat je in deze vorm van Endgame echt heel erg goed moest communiceren met je medespelers. Wanneer er iemand was neergeschoten, moest er goed worden afgesproken hoe die speler weer tot leven kon worden gebracht. Als een kip zonder kop het slagveld oprennen was een absolute no-go en dat moest echt worden voorkomen. Dat overleggen zorgt aan de andere kant ook voor kameraadschap en enthousiasme wanner het je lukt om in een flinke shootout als winnaar uit de strijd te komen.

Met name deze Endgame-missies voelde echt goed aan en gaven vertrouwen dat het met de game goed gaat komen. The Division 2 verschijnt op 15 maart en is dan beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Als je de game nu pre-ordert, dan kun je het aankomende weekend aan de slag met de Private Beta van de game.

Reageer op artikel:
The Division 2 Preview: Lijkt een compleet pakket te worden
Sluiten