Redactie
Redactie Food & Drinks 11 jan 2017

Dit zijn volgens een lokale journalist de beste restaurants in Londen

In de Engelse hoofdstad struikel je over de restaurantjes. Van de welbekende ketens tot de toevalstreffers en de gelegenheden die vooral populair zijn bij locals. De laatste categorie zijn veelal de pareltjes waar je als toerist naar zoekt. Uit de vijftien favoriete restaurants van de Londense journalist Rich Greaves, hebben wij deze vijf geselecteerd. Bon Appétit!

Barrafina

Ze doen niet aan reserveringen, waardoor het volgens Rich een stuk aannemelijker is dat je een plekje kun bemachtigen. De kans dat je op een rij stuit is overigens niet ongewoon, Barrafina staat namelijk te boek als het beste tapas restaurant in Londen.

Meer info vind je hier.

Temper

Vlees ‘wel lekker’ vinden is niet genoeg als je Temper bezoekt: je moet er van houden. De chef, Neil Rankin, is een meester in bereiden van vlees en deels verantwoordelijk voor de Britse BBQ-scene in de Engelse hoofdstad. Vlees van de grill, tapas of taco’s; Temper is dé plek voor de veeleisende carnivoor.

Meer info vind je hier.

The Laughing Heart

Een plek vernoemd naar een gedicht van Bukowski moet haast wel goed zijn. Vooral als het motto ‘your life is your life, don’t let it be clubbed into dank submission’ luidt. De peilers van The Laughing Heart zijn simpel: een goede sfeer, de betere wijnen en heerlijk eten. Rich: ‘East London coolness done right‘.

Meer info, hier.

German Gymnasium

Tussen St Pancras en King’s Cross vind je German Gymnasium. Het restaurant is – zoals de naam al doet vermoeden – gevestigd in een voormalig schoolgebouw. In tegenstelling tot de meeste Londense restaurants, zit je bij de German Gymnasium in een grote open ruimte. Rich beschrijft het als méér dan een restaurant, eerder een Europees cafe waar je ook aan de bar kunt zitten. Klinkt als muziek in de oren.

Meer info vind je hier.

The Electric Diner

The Electric Diner staat bovenaan het lijstje van Rich. Het restaurant is gevestigd aan de beroemde Portobello Road en is een heerlijke plek om zowel te ontbijten, lunchen als dineren. In de directe omgeving is ontzettend veel te doen, van markten tot de bioscoop. The Electric Diner vormt een perfecte uitvalsbasis.

Meer info vind je hier hier.

De volledige selectie van Rich Greaves check je hier.

Reageer op artikel:
Dit zijn volgens een lokale journalist de beste restaurants in Londen
Sluiten