Redactie
Redactie accessories 27 nov 2015

Dit zijn de zonnebrillentrends van 2016

Twee zomers geleden liep ineens iedereen met een houten zonnebril op de neus en afgelopen zomer was het ronde montuur weer helemaal terug. Nu de winter is aangebroken, is het een goede tijd om te kijken naar de zonnebrillentrends van 2106. Wat zagen wij in de nieuwe collecties?

Grens tussen zonnebril en correctie vervaagt

Het eerste feit dat wij constateerden, heeft niet direct betrekking op zonnebrillen. Wel op hoe zonnebrillen correctiemonturen beïnvloeden. De grens tussen zonnebrillen en correctiebrillen is nu echt aan het vervagen. Niet alleen zul je bij de grote opticiens steeds meer trendy correctiemonturen aantreffen; met name de kleinere, luxere opticiens zullen komen met monturen die je tot een paar jaar geleden alleen nog bij zonnebrillen zag. Kijk maar eens naar de onderstaande voorbeelden.

Dolce & Gabbana

Giorgio Armani

Persol

Prada

Ray-Ban

Customizen is in opkomst

De afgelopen zomers scoorden kleine merken met betaalbare zonnebrillen die je zelf kon customizen. Het leek wel alsof de grote merken lagen te slapen maar daar komt nu verandering in. Zo komt Ray-Ban nu met hun REMIX-programma. Op de website kun je een flink aantal bekende modellen naar eigen wens aanpassen. Denk aan materiaalkeuze, tint van de glazen, kleur van de pootjes en inscripties. Wij kunnen ons niet voorstellen dat andere merken niet spoedig zullen volgen.

Hout blijft, aluminium komt erbij

Wie dacht dat houten zonnebrillen een hype waren, heeft het klaarblijkelijk toch mis. De vooraanstaande zonnebrillenmerken blijven hout verwerken in hun monturen, zij het subtiel. Aluminium lijkt de nieuwe zonnebrillentrend van 2016 te zijn. Steeds meer merken komen met robuuste poten van aluminium. In de collecties van aankomende zomer is het in dit opzicht Prada dat de show steelt met een geheel uit aluminium vervaardigd montuur.

Ook Dolce & Gabbana heeft een grotendeels uit aluminium vervaardigd exemplaar

Aluminium wordt niet alleen avant-gardistisch toegepast: ook een klassieker als de Ray-Ban Clubmaster is in aluminiumuitvoering leverbaar.

Goud & spiegelglazen

Het is bijzonder om te zien hoe twee elementen die enkele jaren geleden nog als not done werden bestempeld gewoon keihard terug komen. Kijk er de collecties van de merken maar op na: goud en spiegelglazen zijn niet meer fout. Zij domineren zelfs de collecties voor komend voorjaar.

Licht, zacht en flexibel

Stijl en active wear gaan steeds meer hand in hand. Je ziet dit niet alleen in de zonnebrillenbranche: denk eens aan smart watches die steeds meer het uiterlijk krijgen van dress watches en multifunctionele jassen met een fashionable uitstraling. Bij de zonnebrillen zie je dat steeds meer monturen de looks van stijlvolle fashionbrillen combineren met de handige features van sportbrillen. Dit betekent ultralichte maar ook zachte en flexibele materialen. Een bijkomend voordeel is dus dat jouw chique bril tegen een stootje kan en dat een pootje niet direct afbreekt als je de bril per ongeluk laat vallen of ‘m vergeet uit je achterzak te halen.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Dit zijn de zonnebrillentrends van 2016
Sluiten