Dit zijn de vereisten voor een perfect overhemd

Mogen wij stellen dat je shirts het belangrijkste onderdeel vormen van jouw garderobe? Casual, casual-chique of formeel; stand alone of onder een colbert: wat jouw stijl ook is, goede overhemden zijn onmisbaar. Maar wat maakt nu een degelijk shirt?

Het belang van kwaliteit

Meer dan voor wat dan ook geldt voor de key pieces uit jouw garderobe dat kwaliteit van essentieel belang is. Overhemden worden met regelmaat gedragen en even zo vaak belanden ze in de wasmachine. Wie investeert in kwaliteit shirts, doet dit voor minimaal een aantal seizoenen. Het zou niet zo moeten zijn dat overhemden na een jaar in de vuilnisbak verdwijnen omdat ze in een korte tijd achteruit zijn gegaan in kwaliteit.

Draagcomfort en gemak

Draagcomfort is voor een groot gedeelte inherent aan kwaliteit. De juiste textielen en pasvormen zullen ervoor zorgen dat een overhemd aangenaam draagt. Een nadeel is het feit dat ze gestreken dienen te worden. En ja, dat zien wij als een nadeel, want wie strijkt nu graag? Wil je meer gemak, opteer dan voor easy iron shirts.

De ecologische en maatschappelijke impact van een overhemd

De mode is veranderd, en dan hebben wij het niet over het modebeeld, maar in dit geval over wat de consument, jij dus, belangrijk vindt in maatschappelijk opzicht. De wereld wordt steeds groener. In de modewereld zie je dit nog lang niet overal terug: transparantie ontbreekt vaak nog. Er zijn echter merken die in dat opzicht wél vooruitstrevend zijn en hoge kwaliteit koppelen aan een hoge standaard op het gebied van bewuste productie en bedrijfsvoering.

Wie combineert die drie?

Als je ‘een goed shirt’ definieert als een fraai uitziend, hoogwaardig exemplaar met een hoog draagcomfort én bewustzijn van de ‘ecologische voetafdruk’: waarop kom je dan uit?

De kans is groot dat je nog niet bekend bent met één van de merken die aan al deze voorwaarden voldoet: Eterna. Eterna, een Duits merk met roots in Oostenrijk, is geen toevallige naam, het staat immers voor ‘eeuwig’. Dat heeft in dit geval betrekking op twee pijlers: duurzame kwaliteit én een bewust productieproces met respect voor mens en natuur. Dit streven heeft Eterna een certificaat opgeleverd als bewijs van de allerhoogste standaarden. Lees daar hier meer over en check onderstaand de nieuwe collectie. De gehele collectie vind je hier.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Eterna ontvang je maar liefst 20% korting op je aankoop.

Nieuwsbrief Eterna

In samenwerking met Eterna

Reageer op artikel:
Dit zijn de vereisten voor een perfect overhemd
Sluiten