Redactie
Redactie Cars 25 jan 2016

Dit zijn de beste autofilms of all time

Als het om autofilms gaat, zijn we vooral fan van de elegante classics uit de jaren zestig en zeventig, hoewel een moderne wegkijker op z’n tijd ook niet verkeerd is. In dit lijstje komen zowel de grote namen als de underdogs voorbij, zodat we je wellicht kunnen verrassen!

We beginnen in 1966 met Grand Prix en eindigen met Rush uit 2013. Met liefde hadden we ook elke James Bond-film willen noemen, maar dat is bijna een genre op zich. Dus ga rustig zitten, doe je gordel vast en geniet!

1. Grand Prix, 1966

Het gaat niet veel stijlvoller worden dan John Frankenheimer’s F1 racing epos. Naar verluidy was Steve McQueen woedend omdat de hoofdrol werd ingevuld door James Garner.

2. Bullitt, 1968

Bullitt is een tijdloos eerbetoon aan de Ford Mustang, niet als laatste vanwege de grootste achtervolging die ooit is vast gelegd op film.

3. The Thomas Crown Affair, 1968

Deze film wordt onterecht nooit genoemd in soortgelijke lijstjes. Zonde, want The Thomas Crown Affair zit vol met awesome auto’s, van een Rolls tot een Ferrari en natuurlijk: de buggy.

4. Danger Diabolik, 1968

Nog een film die je niet snel zal terugvinden in de standaard lijstjes. Danger Diabolik is een van de coolste films ooit gemaakt, niet in de laatste plaats vanwege de grote hoeveelheid Jaguar E-types en prachtige babes.

5. Winning, 1969

De derde film op een rij die nauwelijks wordt genoemd. Voor de Amerikaanse acteur Paul Newman, natuurlijk wel een bekende, vormden de opnames van Winning het begin van een raceverslaving.

6. The Italian Job, 1969

De film opent met een Lamborghini Miura en blijft daarna net zo boeiend als de auto zelf. En dan is er natuurlijk nog de Mini. God mag weten hoe snel de verkoopcijfers van het wagentje zijn gestegen dankzij deze film.

7. Vanishing Point, 1971

Vanishing Point bestaat voornamelijk uit achtervolgingen, wat voor prima vermaak zorgt. Bij de liefhebbers van dé Dodge Challenger heeft Vanishing Point echter een heuse cultstatus behaald.

8. Gone in 60 Seconds, 1974

Vergeet de cheesy remake met Nicolas Cage, want dit is het echte werk. En hou je vast, want zoals de trailer belooft, worden 93 auto’s verwoest in 43 minuten. Boem is ho, krak is te laat, toch?

9. The Gumball Rally, 1976

In deze zeer amusante klassieker racen de coureurs van Times Square naar de Stille Oceaan. In een Daytona Spyder. Enough said.

10. The Cannonball Run, 1981

Burt Reynolds, Farrah Fawcett en Roger Moore racen in deze film door het land in auto’s waar de gemiddelde tiener destijds over droomde. En nu nog steeds, gokken we.

11. The Fast and the Furious, 2001

Deze film is eigenlijk een remake van de gelijknamige film uit 1955. Dankzij deze blockbuster werd wijlen Paul Walker wereldberoemd. Nog voor het zevende deel van de filmreeks was afgerond kwam Walker om het leven door een ongeluk als passagier in een Porsche Carrera GT.

12. The Transporter, 2007

Babes, actie, ontploffingen, auto’s, achtervolgingen en Jason Statham. The Transporter is een heerlijke wegkijker op zaterdagavond met vrienden, drank en popcorn.

13. Senna, 2010

Een geweldige documentaire over Braziliaanse kampioen Ayrton Senna, wiens leven op tragische wijze tot een einde kwam tijdens de San Marino Grand Prix in 1994.

14. Drive, 2011

Drive wordt gedragen door de permanent aanwezige charmes van Ryan Gosling. Ook de bijzondere sfeer, muziek, coole auto’s en excentrieke kledingdesigns maken van Drive een top film.

15. Rush, 2013

Rush focust zich op de rivaliteit tussen James Hunt en Niki Lauda tijdens het Formule 1 seizoen van 1976. Deze film is stijlvol, spannend en prima te kijken met je vriendin.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste autofilms of all time
Sluiten