Dit zijn de Berlijnse hoogtepunten volgens zangeres Rochelle

Berlijn is al jaren de techno-hoofdstad van de wereld. Elke baksteen in de Duitse stad ademt cultuur, vol historische en rauwe elementen. Het is precies deze voedingsbodem waarop de dance-cultuur groot is geworden. In het kader van It’s a Matter of Taste stuurde Jägermeister zangeres Rochelle Perts richting Berlijn om de hoogtepunten aldaar te bezoeken.

Rochelle ken je van de klapper Shotgun met Yellow Claw. Niet veel later mocht ze haar eerste Platina Award in ontvangst nemen voor All Night Long. De zangeres bewijst keer op keer haar grenzen op te zoeken, zowel in haar muziek als in haar kleding en uiterlijk. Tijdens deze trip ging ze op zoek naar nieuwe smaken en geluiden.

Wie de stad ooit heeft bezocht, weet dat de clubcultuur 24/7 doordendert. Verwacht geen fancy clubs waar de champagne rijkelijk vloeit, maar oude fabrieken vol schimmige kelders. Het is de ideale plek om de rauwe techno perfect tot z’n recht te laten komen. De bekendste club aldaar is…

Berghain (Friedrichshain)

De bekendste, maar ook de meest mysterieuze club in Berlijn. De wildste verhalen doen de rondte over Berghain, de een nog absurder dan de ander. Toch is het vooral een plek waar liefhebbers van het techno-genre samenkomen en regels -uh..- nogal ver te zoeken zijn. ‘De feesten beginnen hier op zaterdagavond en eindigen pas op maandag. De vaste gasten noemen het ook wel ‘The Church’, omdat clubbers op zondag in het zwart gaan. Voor hen is techno bijna een religie.’

Tresor (Kreuzberg)

In de naburige wijk Kreusberg schuilt een andere legendarische technoclub, genaamd Tresor. De club is ontstaan in de kluis van een oud bankgebouw, vanwaar ook de naam, maar huist inmiddels al jaren in de kelder van een oude energiefabriek. Geheel in stijl staan de DJ’s – de grootste namen zijn hier gewoon resident – nog altijd in een kluis-achtige constructie. De kelder bereik je door een veertig meter lang tunnel uit te lopen, alwaar je in een ruimte zonder sfeerlichten (maar met een stroboscoop) terecht komt. Een plek waar de muziek zo hard staat dat je trommelvliezen knarsen en de bezoekers schreeuwen van geluk zodra de climax zich ontpopt.

Gordon Café & Records (Neukölln)

Neukölln is een opkomende en steeds hipper wordende wijk. Een buurt in West-Berlijn die na lange tijd van verval aan het opkrabbelen is dankzij een florerende kunstscene. Rochelle bezoekt een Israëlische platenzaak, waar je naast de betere technoplaten ook kunt genieten van broodjes met authentieke Israelische hummus.

The Black Lodge (Kreuzberg)

Ooit Twin Peaks gezien? Best vreemd hè? Twee Nederlanders hebben de sfeer uit de serie een op een overgenomen in hun bar The Black Lodge. ‘In Berlijn kun je veel bijzondere plekken ontdekken. Dit is daar absoluut een van, wat een bizarre tent! Als je ervoor staat denk je dat hij dicht is, en als je binnenkomt waan je je in de serie Twin Peaks. Berlijn is echt een speciale stad. Ik denk dat ik hier snel terug kom!’

Je look, je moves, een levensgrote tattoo op je rug. Je smaak is wat jou uniek maakt. Deel jouw smaak op Instagram met #matteroftaste en verover een plek in onze galerij én maak kans op een reis naar Berlijn.

In samenwerking met Jägermeister

Reageer op artikel:
Dit zijn de Berlijnse hoogtepunten volgens zangeres Rochelle
Sluiten