Redactie
Redactie Grooming 10 jul 2018

Dit zijn de baardtrends van 2018 (zomer-editie)

Het is op en top zomer, een tijd om gezien te worden en goed voor de dag te komen. We stellen je daarom graag voor aan dé baardtrends van 2018, die zijn opgevallen door de mannen van scheersalon.nl.

Je denkt bij het woord ‘baard’ misschien al snel aan een boom van een vent met even zo indrukwekkende baardgroei, maar het feit is dat tegenwoordig – gelukkig – allerlei soorten baarden in ons straatbeeld te vinden zijn. De baard, in al zijn facetten, is een geaccepteerde look. 

De trends voor dit jaar zijn te typeren als verzorgd en gemodelleerd. We geven de gezichtshuid weer wat meer licht en lucht. Bescheiden is het codewoord: een goed onderhouden stoppelbaard heeft meer aanzien dan ongecontroleerde ‘wildgroei’. Nu de baard weer ‘kan’, is het goed onderhouden en bijhouden daarvan eigenlijk een hele logische volgende stap. 

–> Lees ook: ‘Haartrends voor ‘gents’: dit zijn de herenkapsels van 2018′ <–

Baardtrend #1: Spotlight op de snor

In de voetsporen van de baard volgt de snor, die ook langzaamaan terrein aan het winnen is. De wereld lijkt nog niet klaar voor de snor alleen; hij wordt liever gecombineerd met een strak verzorgd baardje, een sik, of een ongeschoren look.

Baardtrends 2018

Baardtrend #2: De 5 o’clock shadow

Over ongeschoren gesproken… ken jij het gevoel hoe je gezicht voelt als je je aan het begin van de dag nog geschoren hebt? Mensen met een snelle baardgroei zullen dit gevoel beamen. Deze look heet de 5 o’clock shadow

Baardtrends 2018

Baardtrend #3: De long stub

Je hoeft bovenstaande baard niet iedere ochtend (of avond) weg te scheren. Je kunt hem ook laten staan. Stoppels van maximaal vijf millimeter lang zijn ook een trend: de long stub. Een korte stoppelbaard is bovendien een goede oplossing als je wel een baard wil, maar deze niet door de beugel kan in bijvoorbeeld je werkomgeving. Of als je vriendin of vrouw moet wennen aan het idee van jou met een baard, natuurlijk.

Baardtrend #4: Mutton chops

Wat hebben Wolverine en Memphis Depay gemeen? Als je ‘meer geld dan goed voor ze is’ hebt gezegd keuren we dat ook goed, maar we bedoelen mutton chops. Dit zijn bakkebaarden, en forse ook. Ze hebben lange tijd in de spreekwoordelijke mottenballen gelegen, maar in 2018 kunnen ze weer. Mutton chops zijn goed te combineren met de (eveneens trendy) snor. Dappere zielen laten hun bakkebaarden doorlopen tot aan hun snor, voor een écht opvallende look.

Baardtrends 2018

Baardtrend #5: De ducktail

De laatste trend voor 2018 is de enige volle baard op de lijst: de ducktail. Dit is een gestileerde, volle baard die zijn naam dankt aan zijn gelijkenissen met een, jawel, eendenstaart. Kortom, het naakte achterlijf van Donald Duck is hip deze zomer. Juist.

Baardtrends 2018

Trendy de zomer in

Genoeg trends om uit te kiezen, maar waar ga jij voor? Je keuze zal niet in de laatste plaats afhankelijk zijn van jouw baardgroei en de vorm van jouw gezicht. Soms is het model dat je ontzettend tof vindt gewoonweg niet geschikt voor jouw gezicht. Om te zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt verwijzen we je graag naar de zogenaamde baard-FAQ van onze vrienden van Scheersalon.nl – daarin lees je echt alles over het kweken van een perfecte baard die honderd procent bij jouw gezicht past. Met een hippe baard op je smoel kun jij de zomer trotseren!

Reageer op artikel:
Dit zijn de baardtrends van 2018 (zomer-editie)
Sluiten