Redactie
Redactie Clothing 21 feb 2017

Dit zijn de 9 meest stijlvolle vechters of all time

‘There’s two things I really like to do and that’s whoop ass and look good’ – getekend Conor McGregor. Het is een ding dat hand in hand gaat: vechten en er stijlvol uitzien buiten de ring of kooi. Voor McGregor op het podium verscheen, waren het deze mannen die menig vrouwenhart op hol lieten slaan.

Jack Johnson

De eerste donkere bokskampioen liet niet alleen in de ring zijn kunsten zien, ook buiten het boksen kwam hij imponerend over – mede dankzij z’n dure maatpakken en heftige jassen. Zelfs in slechtere tijden verscheen hij altijd stylish voor de dag. Rebel style op z’n best.

Jack Dempsey

Wie naar foto’s van Jack Dempsey in zijn betere dagen (jaren ’20) kijkt, ziet eerder een Engelse dandy in plaats van een zwaargewicht kampioen die opgroeide in het arme Colorado. Stijl maakt de man.

Marvin Hagler

De middengewicht kampioen is een van de weinige boksers die er zowel in een maatpak als in zijn trainingstenue cool uit zag. Inclusief een T-shirt waar z’n eigen hoofd op pronkt. Want hé, je bent een kampioen of niet.

Joe Louis

Joe wist al het een en ander over pakken voor hij begon met boksen, gezien zijn tijd in het leger. De bokser voelde zich het best in z’n pak en was niet bang om de wereld te tonen dat hij het goed voor elkaar had.

Amir Khan

Historisch gezien trekken veel vechters een opvallend streep- of ruitpak aan om ook buiten de ring op te vallen. Het is een kunstje dat McGregor aan de lopende band toepast en sinds zijn komst door velen UFC-vechters wordt nagedaan – met wisselend succes. Amir Khan is een vreemde eend in de bijt, hij heeft oprecht een voorliefde voor mode en is niet bang om zijn liefde met de wereld te delen.

Sugar Ray Robinson

Sugar Ray is misschien wel de enige bokser die, naast Muhammad Ali, met recht kans maakte op de titel Greatest of All Time. Daarnaast begreep hij als geen ander dat je buiten de gevechten om – de man heeft zes wereldtitels op z’n naam staan – vooral indruk kunt maken met een mooi maatpak. Wat hem op stijl gebied zo indrukwekkend maakte, was het gemak waarmee hij zich kleedde. Alsof het z’n tweede natuur was.

Joe Frazier

Good old Smokin’ Joe. Versloeg Muhammad Ali én zong in een soul-funk band die hij toepasselijk Joe Frazier and the Knockouts noemde. Inclusief hoed, die hij de laatste dertig jaar van zijn leven nooit thuis liet.

Muhammad Ali

Hij kon vechten, wist hoe hij moest prediken en kon zich behoorlijk goed kleden. De man was niet voor niks The Greatest.

Conor McGregor

De meest besproken vechter van dit moment. Zowel binnen als buiten de kooi. Whoop ass and look good, toch Conor?

[Fotografie: GettyImages]

Reageer op artikel:
Dit zijn de 9 meest stijlvolle vechters of all time
Sluiten