Inga Stoit
Inga Stoit Life 19 apr 2018

Dit zijn de 7 mooiste dakterrassen van Amsterdam

De zon schijnt heerlijk en de straten zijn gevuld met mensen. Parken zijn afgeladen en een tuin is vrij zeldzaam in Amsterdam. Oplossing: chillen op een van de mooiste dakterrassen die de hoofdstad biedt! De zon op je pan en een uitzicht waar je “u” tegen zegt. Wat wil je nog meer? Check hier waar je zijn moet!

W Lounge

Ongetwijfeld een van de meeste ‘gekke’ dakterrassen die Amsterdam kent. Vanuit het zwembad geniet jij van een overheerlijk drankje en dat terwijl jij uitkijkt op  het Koninklijk Paleis. Vlak onder jou zijn de straten afgeladen met hordes toeristen, maar daar merk je weinig van wanneer jij geniet als een koning.

When your outfit matches the view… #outfitgoals ?: @talesofjoshtaroli

A post shared by W Amsterdam (@wamsterdamhotel) on

Skylounge

Deze hippe place to be, bevindt zich direct naast Centraal Station en biedt één van de betere uitzichten over Amsterdam. Enerzijds het drukke en hectische Amsterdam, anderzijds het IJ. Met een beetje geluk komt er zelfs nog een cruiseschip voorbij, zwaaien!

Delight yourself with a cocktail on our terrace on the first official day of summer! #Summer #Cocktail #Terrace #SkyLounge #Amsterdam #Rooftop

A post shared by SkyLounge Amsterdam (@skyloungeamsterdam) on

Nest

Dakterrassen zijn niet alleen voor rijke mannen. Mocht jij krap bij kas zitten, dan is dit een geschikte plek om je partner mee naar toe te nemen. Het is knus en gezellig en ook qua hapjes en drankjes zit je hier goed. Die worden verzorgd door studenten, van chique obers is dus geen sprake. Deze plek is wat relaxter en je hoeft dus niet in je Prada-outfit het terras te imponeren.

Today all students who lived at Casa past year flew back home for the summer holidays! Happy summer everyone and hopefully we'll see you back in October! ☀️#students #studenthousing #summertime #summer #summerseason #goodbye #seeyousoon #amsterdam #hotelcasa_amsterdam #hotelrooms – Photo by @francoisewttewaall

A post shared by Hotel Casa Amsterdam (@hotelcasa_amsterdam) on

Floor 17

Dit is het dakterras van het Apollo Hotel, gelegen aan het Rembrandtpark. Naast het geweldige uitzicht worden hier toffe filmavonden georganiseerd. In de zomer geniet je hier van cocktails en in de winter staat de glühwein klaar. Het terras bevindt zich op de 17e verdieping, oftewel: op 85 meter hoogte. Een ideale plek wanneer jij van prachtige uitzichten houdt.

Beautiful day on our Rooftop Terrace! See you coming Friday at our Season Opening #floor17 #ramadaapolloamsterdam #cocktail #rooftop #Amsterdam

A post shared by Floor17 (@floor17amsterdam) on

Nemo

Aan ruimte geen gebrek op het dak van dit museum, hoewel je hier wel wat meer families (en dus kinderen) zult vinden. Fijn gelegen en lekker dicht bij Amsterdam Centraal.

Up on the roof you’ll find our restaurant designed by the renowned architect Renzo Piano. Enjoy a glass of homemade lemonade or a delectable sandwich in the spacious, glass lounge. With panoramic vistas. From 24 June – 3 September, NEMO’s roof will be open daily until 21:00.

A post shared by NEMO Science Museum (@nemosciencemuseum) on

Canvas

Naast Nest is Canvas een gemoedelijk plekje. Dit zijn buren met beide een fijn terras. Dit terras bevindt zich bovenop het Volkshotel en grenst aan de Wibautstraat. Makkelijk te bereiken met de metro en toch een ideale ontsnapping aan de drukke stad zelf. Ook is dit terras ietsje ruimer, dus wanneer je wat later op de dag komt, is dit wellicht de eerste optie om te checken.

Hey Amsterdam. #rooftop #terrace #amsterdam #regram @elisajylha

A post shared by Canvas (@canvasopde7e) on

A’dam Lookout

Dit dakterras is niet de meest ideale plek wanneer jij de hele middag wil gaan chillen, maar het uitzicht is de moeite waard. A’dam Lookout verzorgt een prachtig uitzicht over de hoofdstad en je kunt er ook nog het kind in je naar boven laten door op de schommel te klimmen. Een schommel die boven de afgrond hangt, dat wel.

The sun creates the prettiest filters of all. ☀️ – ? by @sedakcr. • #adamtoren #adamlookout #amsterdam #amsterdamnoord #noordgestoord #noord #view #adamtower

A post shared by A'DAM LOOKOUT (@adamlookout) on

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 mooiste dakterrassen van Amsterdam
Sluiten