Food & Drinks 14 okt 2014 Redactie

Dit zijn de 10 duurste flessen drank ter wereld

Een goede fles drank mag wat kosten. Wie een liefhebber is van een fine spirit zal doorgaans geen moeite hebben met het neertellen van vijftig, honderd of misschien nog wel meer eurootjes voor een heerlijke fles. Er zijn mensen die je dan voor gek verklaren. Maar ach, alles is in perspectief te plaatsen. De volgende keer dat men jou bekritiseert voor het kopen van een dure fles drank (ja, die mensen bestaan), schotel je hen dit voor: dit zijn de tien duurste spirits te koop op dit moment.

[FB_AANJAGER]

1. Remy Martin Black Pearl Louis XIII

Manners duurste spirits Remy Martin Black Pearl Louis XIII

Deze fles bestaat uit een blend van 40 tot 110 jaar oude cognacs. Van deze zwaar gelimiteerde editie worden slechts 786 flessen uitgegeven. De prijs? 130.000 euro per fles.

2. Bowmore 1957

Manners duurste spirits Bowmore 1957

Deze bijzonder exclusieve fles is gevuld met 54 jaar oude Scotch whisky die werd gerijpt in sherryvaten (43 jaar) en bourbonvaten (11 jaar). Slechts twaalf flessen zijn er op deze aardkloot. De bijzondere fles is een hommage aan de zee bij het eiland Islay, waar deze whisky vandaan komt. Hij kost 130.000 euro per fles.

3. Nun’s Island, Galway Distillery, 20-Year-Old Pure Pot Still Whiskey

Manners duurste spirits Nun’s Island, Galway Distillery, 20-Year-Old Pure Pot Still Whiskey

Deze Ierse whiskey stamt uit, hou je vast, het jaar 1800. Dit is de enige nog ongeopende fles voor zover bekend. Het schijnt één van de soepelste, zuiverste whiskeys te zijn die je kunt kopen. En dat kan, voor 158.000 euro.

4. The Dalmore 62

Manners duurste spirits The Dalmore 62

Een 62 jaar oude whisky kom je niet vaak tegen. Dat weet The Dalmore ook en daarom produceerden zij slechts 12 flessen. Dat leidt er weer toe dat je 158.000 euro moet betalen voor één hiervan.

5. The Macallan “M” six litre in Lalique

Manners duurste spirits The Macallan “M” six litre in Lalique

Niet minder dan zes liter aan heerlijke in sherryvaten gerijpte Macallan Scotch whisky huist in deze fles. De whisky is tussen de 25 en 75 jaar oud en de fles verwisselde onlangs voor 496.000 euro van eigenaar.

6. Mendis Coconut Brandy

Manners duurste spirits Mendis Coconut Brandy

Kokosnoot brandy? Ja, het bestaat en dit was de eerste fles. Als je ‘m wilt toe-eigenen, moet je bereid zijn om ongeveer 790.000 euro op tafel te leggen.

7. Diva Vodka

Manners duurste spirits Diva Vodka

Hoewel deze wodka van topklasse kwaliteit is, zit de prijs van 790.000 euro ‘m vooral in het feit dat de fles is versierd met 48 kristallen. Eentje voor de high rollers, deze.

8. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

Manners duurste spirits  Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

Een 100 jaar oude drank die komt in een 24-karaats gouden en zilveren fles, ingelegd met bijna 7.000 diamanten: daar betaal je 1,5 miljoen euro voor, ja.

9. Pasión Azteca, Platinum Liquor

Manners duurste spirits Pasión Azteca, Platinum Liquor

Tequila verwacht je wellicht niet in deze lijst. Deze prijs heeft dan ook wederom te maken met de fles, die is voorzien van 6.400 diamanten. Het prijskaartje? 2,7 miljoen euro.

10. D’Amalfi Limoncello Supreme

Manners duurste spirits D’Amalfi Limoncello Supreme

En nog een verrassing in deze lijst (en direct ook de duurste): een zeer zeldzame limoncello. Slechts twee flessen zijn gemaakt van deze editie met diamanten-ingelegde hals. De ene is al vergeven, de vraagprijs van de andere: de lieve som van 35 miljoen euro.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 duurste flessen drank ter wereld
Sluiten