Sander van den Berg
Sander van den Berg | LinkedIn Style 16 september 2018

Dit worden de haartrends voor mannen de komende herfst

Het is het enige wat je altijd met je meedraagt: je kapsel. Het is daarom ook uiterst belangrijk dat je haar maar goed zit. Dat er dan ook net zo veel haartrends als wegen naar een Romeinse kapper zijn, kan deze opdracht bemoeilijken. Gelukkig zijn wij hier om jou de haartrends voor de komende herfstmaanden te laten zien.

Zoals altijd is één ding wel belangrijk; ga niet zomaar vol in op een trend. Laat je adviseren door de kapper of het überhaupt wel matcht met wie jij bent. Want een goed kapsel wat zich op hoofd bevind wat een complete mismatch is, daar scoor je nog niet de punten mee.

Buzz Cut

Deze trend trekt gewoon lekker zijn populariteit voort. De trend die in 2016 is begonnen, maar nog lang niet voorbij is. Het werkt het best op een vierkante of ronde kop en is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste kapsels om te onderhouden. Ga nou niet zelf met een tondeuse aan de slag, dat zal alleen maar eindigen in een ramp. Het is net zoals met voetbal: het ziet er misschien makkelijk uit, maar dat is het…? Precies, niet.

herenkapsel haartrends 2018

Delicate scheiding

Tom Hardy en Ryan Gosling zijn slechts enkele beroemde en succesvolle met deze delicate haarbos op het hoofd. Een alternatief voor de kuif, deze stijl is snel en gemakkelijk waardoor je er moeiteloos en cool uitziet. De zachte scheiding bevindt zich op het randje van een, bijna, preppy stijl. Vraag de kapper om een getextureerde top met een zijscheiding. Het onderhoud is hier helemaal essentieel.

herenkapsel haartrends 2018

Getextureerd rommelig

Getextureerde en tegelijkertijd rommelige kapsels zijn een eenvoudige en gemakkelijke manier om er moeiteloos uit te zien. Maar je raad het al, het is absoluut niet moeiteloos om te creëren. Helaas betekent rommelig in dit geval niet gewoon ‘uit bed rollen’. Textuur en beweging in je haar zijn van vitaal belang, dus vraag je kapper om in je haar te gaan hakken zodat het er ‘verkloot’ uitziet. Deze stijl is geweldig omdat je het niet elke dag op dezelfde manier hoeft te stylen.

Tip: gebruik een haarpommade om te voorkomen dat je haar maar gewoon een beetje op je hoofd ligt te liggen. Een beetje moeite doet al een heel stuk voor dit kapsel. Je krijgt resultaten die erg indrukwekkend zijn.

herenkapsel haartrends 2018

Lange lokken niet te stoppen

Lang haar heeft de afgelopen paar seizoenen een enorme comeback gezien. Gelaagde middellange snitten zijn ideaal om je handen door je haar te laten gaan alsof je in een rom-com zit, terwijl je de verleiding voor een mannenknot wilt weerstaan. Want dit laatste kan echt niet meer.

Veel gezien op de meest recente catwalks, kan lang haar worden gestijld als een vrije surfer uit de jaren ’70 of ‘gestijlder’ en verfijnder zoals te zien bij David Beckham het afgelopen jaar. Regelmatig onderhoud is van essentieel belang. Het is belangrijk om te laten zien dat je regelmatig je weelderige lokken behoudt; het is een idee om elke 2-3 weken te investeren in een haarmasker om het onderhoudsvriendelijk, ontspannen en ruig te houden.

herenkapsel haartrends 2018

Menswear Style

Reageer op artikel:
Dit worden de haartrends voor mannen de komende herfst
Sluiten