Dit waren de stijlvolste films van 2016

Als je er goed over nadenkt, bevatten de betere films vaak de beter aangeklede acteurs en actrices, want de juiste kleding onder het mooie koppie is immers onderdeel van een geloofwaardig verhaal. In 2016 zat er ook een aantal films tussen die qua styling de spijker op de kop sloegen en waar de man meer dan genoeg inspiratie uit kan halen.

High-Rise

Ben Wheatley regisseerde de boekverfilming van J.G. Ballard’s klassieker uit 1975: een film waarin de drank rijkelijk vloeit op de feesten van een high standard flatgebouw. Hij besloot om trouw aan het boek te blijven en de film zich af laten spelen in de jaren 70, wat de aanwezigheid betekent van veel double-breasted jasjes, nette polo shirts en Tom Hiddleston in een perfect gesneden, licht uitlopend grijs pak. Plus, als gevolg van de voorliefde van de bewoners voor een goed feest, is er een klassieke avondkleding te zien.

A Bigger Splash

Deze film gaat je voor de wintermaanden niet verder helpen, maar ook een slimme vent is op de toekomst voorbereid en daarom biedt deze film alvast de nodige ispirazione voor de maanden waarin de jas thuis kan blijven. Open shirts en korte broeken… Wij kunnen niet wachten.

Supersonic

De film over de Britse band Oasis laat zien dat leadzanger Liam Gallagher het spelletje vroeger aardig snapte. Met zijn uitgesproken stijl rockt hij bijvoorbeeld een sheepskin coat die jij zonder twijfel zo in je garderobe op wil nemen. Daarnaast laat de film exact zien wat je verwacht; een hele hoop muziek en misschien wel nóg meer scheldwoorden.

The Magnificent Seven

Voor het komende modeseizoen valt de terugkeer van shirts en denim met borduursels niet te ontkennen. Samen met de suede jacket is dit in volle oornaad te zien in de film die het Wilde Westen van jaren 60 terug naar het grote doek bracht. Wij zeggen dat niet de terugkeer te danken is aan de film met onder andere Denzel Washington en Chris Pratt, maar zij laten wel perfect zien hoe deze look te rocken.

Chevalier

Deze film over zes heren op een boot midden op zee gaat je geen outfit laten zien die tijdens een werkdiner aan kan trekken. Maar de hoeveelheid aan uitstekende knits en truien maakt Chavelier in een klap een film waar jij een berg aan inspiratie uit kan halen voor je perfecte loungewear outfit.

Nocturnal Animals

Gemaakt door Tom Ford – waarschijnlijk een van de stijlvolste mannen op aarde – kan deze film eigenlijk bij voorbaat al niet ontbreken binnen deze lijst. In tegenstelling tot zijn vorige film (A Single Man) is er in deze geen op maat gemaakt zwart pak te zien, maar dit doet zeker geen afbreuk aan het stijlgevoel binnen deze film.

The Nice Guys

The Nice Guys speelt zich af in een wereld van bloemenshirts, brede revers en goud zonnebrillen waarin Ryan Gosling – een prive-detective die probeert om de zaak van een vermist meisje op te lossen – de hoofdrol heeft. En ja, ga ze alle drie af en je komt tot de conclusie dat dit en nog veel meer uit de film al jaren een inspiratie is voor alle grote modehuizen in hun collecties.

Florence Foster Jenkins

Zich afspelend in 1944 is Florence Foster Jenkins gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een New York erfgename die een (zeer slechte) operazanger werd. Dus is het voorzien van tal van white tie: de meest formele dresscode voor mannen. Hugh Grant, die mevrouw Jenkins haar man speelt, draagt dit met verve.

Reageer op artikel:
Dit waren de stijlvolste films van 2016
Sluiten