Martyn de Jong
Martyn de Jong Eten & Drinken 17 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je beter wordt van minder suiker

Suiker wordt de laatste tijd – deels onterecht – als de duivel omschreven in gezondheidsmagazines en de media. Het probleem is echter niet suiker zelf, maar de hoeveelheid die de meeste mensen binnenkrijgen. Wij houden daarom geen pleidooi voor een ‘No sugar challenge’ of iets in die trend. Wij adviseren slechts om je suikerinname (iets) terug te schroeven. Wellicht voel jij je de eerste drie dagen iets minder puik, maar in de dagen daarna zijn de gevolgen louter positief.

Je krijgt meer energie

Als je moe bent, lijkt het logisch om naar iets suikerachtigs te grijpen; maar het tegendeel is echter waar. Als je jouw suikerinname vermindert, zul je merken dat je just minder suikerdips zult hebben en dat je meer energie hebt om door de dag te komen.

[Bron foto: Pinterest.com]

Je gewicht zal stabiliseren

Door het eten van suiker stijgt je behoefte om nog meer suiker naar binnen te werken. Doordat je lichaam hiervoor insuline aanmaakt, krijg je meer last van pieken en dalen van je bloedsuikers; wat flink zijn tol eist op je energielevels. Door het verminderen van je suikerinname zul je minder hongergevoelens hoeven te compenseren, waardoor je aan het einde van de dag minder de behoefte krijgt om nog iets te eten. Daarnaast is insuline een groeihormoon, dus hoe minder je hiervan nodig hebt, des te beter dat is voor je vetaanmaak.

[Bron foto: Masculine-Style.com]

Je zult er gezonder uitzien

Is het je ooit opgevallen dat je meer last van je huid hebt rond de feestdagen? Je voelt je niet alleen hongeriger en slomer, maar je ziet er doorgaans ook minder goed uit. Wat meeste mensen niet weten, is dat problemen als acne een oorzaak van binnenuit kunnen hebben. Struggle je dus al jaren met lastige huid, probeer dan eens een ander dieet en schroef je suikerinname een stuk terug.

[Bron foto: Hylunia.com]

Je darmen functioneren beter

Als je darmen het voor het zeggen hadden, vroegen zij om veel vezels en water, niet om suiker. Wanneer je minder suiker binnenkrijgt, zal je jouw spijsverteringssysteem een plezier doen, met als gevolg dat je beter in staat bent om voedsel af te breken en op te nemen.

Onnodig snoepen wordt verleden tijd

Zoals eerder in het artikel genoemd, krijg je door suiker te eten zin in nog meer suiker. Het gevolg is dat je moeiteloos een zak chocola of drop naar binnen kunt werken, zonder te merken dat je vol zit. Wanneer je minder suiker binnenkrijgt, zal ook jouw behoefte aan suiker en zoetigheid afnemen. Een appel zal plotseling al meer dan genoeg zijn om jouw trek te stillen. Uiteindelijk koop je nooit meer die zak winegums, doe je geen suiker meer in je koffie en voel je je gezonder dan ooit.

[Bron foto: quixotando.wordpress.com]

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je beter wordt van minder suiker
Sluiten