Sander
Sander Life 7 jul 2018

Dit suite-only hotel is het meest luxe pareltje van Bangkok

Wie bij luxe hotels in Bangkok al snel denkt aan locaties die je in The Hangover voorbij zag komen, mag rap verder lezen. 137 Pillars House is namelijk écht een klasse apart. Dit suite-only vijfsterrenhotel bevindt zich in een high-end gebied net buiten het toeristische centrum en biedt naast hotelkamers ook luxe appartementen voor expats en vermogende Thai. Een prima omgeving om je voor even tussen te vertoeven dus.

Eerste indruk

Terwijl we de indrukwekkende lobby binnenlopen en ons helemaal blind staren aan de vele kunstobjecten en opvallende meubels, komen we er al snel achter dat ónze check-in niet hier, maar wat hogerop gaat plaatsvinden: op de 26ste verdieping. De lobby is namelijk voor de (tijdelijke) bewoners en hotelgasten samen, terwijl de hotelsuites zich enkel op de bovenste etages bevinden. Geen probleem, dachten we zo.

De check-in verloopt privé en persoonlijk in de Leonowens Club, waar we worden verwelkomd met een verfrissend drankje en vervolgens een korte rondleiding krijgen door de ruimtes die enkel voor de suite-gasten begaanbaar zijn. De slechts 34 suites in het moderne pand zijn allemaal bovenop de 22 verdiepingen aan appartementen en studio’s gebouwd en hebben daarmee alle een waanzinnig uitzicht. We nemen onze intrek op de 25ste verdieping en ook hier hebben we weer een rondleiding nodig… Na heel wat prachtige hotels te mogen hebben bezocht, dachten we dat het wel eventjes klaar was met de verwondering, maar 137 Pillars House slaat echt alles.

De suites
Onze suite – de Ayutthaya Suite van 95 vierkante meter – begint in een marmeren halletje met links een bijkeuken met wijnkast en rechts een toilet van zo’n vijf vierkante meter groot. Wanneer we verder lopen, komen we in de woonkamer met zithoek en eethoek, die aansluit op een klein gangetje met walk-in closet. Hiernaast bevindt zich de slaapkamer met een volledige glazen wand om door naar buiten te staren, een 55-inch flatscreen en links een gigantische, marmeren badkamer (optioneel af te sluiten). In de badkamer bevindt zich een zeer ruime douche, een groot rond bad, twee separate wastafels en ja, een twééde toilet – ditmaal elektrisch. We vergeten bijna het balkon: deze bevindt zich aan de woonkamer en biedt een vrij uitzicht over Bangkok.

Waar deze suite al bijna twee keer zo groot is als ons appartementje in Amsterdam, is het bij lange na niet de grootste in 137 Pillars House. Zo beslaat het instapmodel, de Sukhotai Suite, al een oppervlakte van 70 vierkante meter en zijn de twee grootste types suites zelfs 116 en 127 vierkante meter groot.

De zwembaden
Waar je eigenlijk zou denken dat het gigantische infinity zwembad op de 27ste verdieping al mooi genoeg zou zijn voor het hele hotel, is er speciaal voor de 34 suites ook nog een rooftop pool te vinden met zo’n 300 graden uitzicht. Overbodig? Misschien een tikkeltje. Leuk? Dat absoluut. Er is op de 27ste verdieping namelijk al voldoende plek om te zwemmen, en in de rooftop pool is het over het algemeen zo rustig dat je deze makkelijk helemaal in je eentje kunt hebben. Bij beide zwembaden is verder een poolbar te vinden met voldoende cocktails en een compacte, maar gevarieerde menukaart.

Andere faciliteiten
In een complex dat ruimte biedt aan 179 Residences en 34 Suites kun je natuurlijk wel de nodige faciliteiten verwachten. Zo is er een veelomvattende spa, waar je niet alleen aan je lichaam maar ook aan je geest kunt werken, een gym, haarsalon en zelfs een golfsimulator – veelal beoefend door huisvrouwen die tijdelijk met hun man mee naar Bangkok zijn verhuisd.

Restaurants en bars
Op de begane grond is een toegankelijke bistro te vinden (Bangkok Trading Post), die, zoals het een echte metropool betaamt, ook veel gebruikt wordt voor zakelijke afspraken. In de Marble Bar op de 27ste verdieping kun je met een waanzinnig uitzicht een cocktail drinken en in restaurant Nimitr vind je diverse Oriëntaalse gerechten in een subliem design-interieur. Een afzakkertje drink je in de nostalgisch ogende Jack Bain’s Bar en ontbijten doe je de volgende ochtend in de Leonowens Club – heerlijk a la carte.

Eindoordeel
Net als het hotel in Chiang Mai is ook deze 137 Pillars House-locatie een moeilijke om te verlaten. Niet alleen bij check-out, maar ook tijdens je verblijf. Je vindt er werkelijk alles dat je wel en niet nodig hebt en de kwaliteit is overal op en top. Het is dagelijks bijna de vraag hoe je alle faciliteiten in één dag moet gaan stoppen… Geen goedkoop verblijf, dat moeten we toegeven, maar in verhouding tot andere luxe hotels is dit wel echt as good as it gets. En geloof ons: we hebben er flink wat uitgeprobeerd – ook in Bangkok. Van het interieur tot de service en van de extraordinaire details tot het overal sterke uitzicht: hiervan vind je niet zomaar een tweede exemplaar.

Website / Facebook / Instagram

59/1 Sukhumvit Soi 39,
Klongton-Nua, Wattana,
Bangkok 10110
Thailand

[email protected]
+66 (0)2 079 7000

Reageer op artikel:
Dit suite-only hotel is het meest luxe pareltje van Bangkok
Sluiten