Life

Is dit pils hét alternatief voor speciaalbier?

Het voordeel van een pils met een lager alcoholpercentage

Het is vrij eenvoudig: een glas koud pils is altijd goed. Speciaalbieren – what’s in a name – zijn tevens mateloos populair. Soms hebben zij echter als nadeel dat ze zwaarder zijn dan normaal pils, hetzij qua alcoholpercentage, hetzij qua smaak. Daar heb je niet altijd trek in. Goed nieuws: er is nu een nieuw alternatief.

Wie zegt dat iets anders dan pils per se speciaalbier dient te zijn? Een good old pilsje is namelijk ook aan te passen voor een andere ervaring, mét behoud van karakter, zo bewijst Bavaria met hun nieuwe Bavaria 3.3.

De naam verraadt het al: dit lager wijkt qua alcoholpercentage af van regulier pils. Het zit niet er boven – zoals vaak gebeurt – maar er onder: 3.3%, maar dat had je vast al geraden. Dat brengt enkele unieke voordelen met zich mee.

Bavaria 3.3

In Bavaria 3.3 zit exact dat, niets meer en niet minder, als in regulier pils: water, gerstemout en hop. Met andere woorden: dit is pils zoals je van Bavaria gewend bent, maar dan ultiem doordrinkbaar. De smaak is zoals je deze van de brouwer kent: fris, met een goede balans en hoppige tonen. Wat je proeft is dus vertrouwd, wat je ervaart is des te beter: net zo lekker, maar minder zwaar.

Wij willen oprecht niemand aanzetten tot buitensporig drinkgedrag: je weet zelf waar je grenzen liggen en wat wel en niet hoort. Het enige dat wij willen meegeven is dat op die momenten waarop je denkt: misschien moet ik dit rondje overslaan, je nu kunt zeggen, ach, eentje kan nog wel.

in samenwerking met Bavaria

20-03-2017 - Redactie