Dit stijlvolle en betaalbare horloge voor blinden wil ook jij hebben

Wanneer je ogen je in de steek laten, worden zelfs de kleine dingen in het leven moeilijk. Bijvoorbeeld het aflezen van je horloge. Voor blinden is een gewone polsklok nutteloos en daarom zette Hyungsoo Kim het merk Eone op. Zijn doel was om horloges te maken voor blinden, maar dan wel stijlvol. Daar is hij met de Eone watch in geslaagd en inmiddels worden zijn horloges ook massaal gekocht door mensen die wel kunnen zien.

Het systeem dat Hyungsoo Kim ontwikkeld heeft, is eigenlijk heel simpel. Het ontwerp is grotendeels gelijk aan dat van een gewoon horloge, met als grote verschil dat er geen wijzers op zitten. In plaats daarvan vinden we twee geultjes met daarin een balletje. Eentje op de wijzerplaat en eentje op de rand van het horloge. Omdat er geen glas overheen zit, kun je voelen hoe laat het is.

Zo werkt het Eone horloge voor blinden

Verder werkt het horloge hetzelfde als je gewend bent. Het balletje op de rand is je minutenwijzer. Zit deze rechts op de bezel? Dan weet je dat het kwart over is. Kwart over hoeveel? Dat antwoord krijg je van het kleine balletje op de wijzerplaat. Deze geeft namelijk de uren aan. Staat deze bovenaan, dan is het dus kwart over twaalf.

Een simpel, maar perfect uitgewerkt systeem dat ook nog eens goed te begrijpen is voor mensen die niet blind zijn. Hoe je het horloge afleest is nagenoeg gelijk aan hoe je dit bij een gewoon horloge zou doen. Hierdoor zijn de klokjes van Eone ook geschikt voor mensen die wel kunnen zien. Dat is wel gebleken, want Hyungsoo Kim verkoopt zijn horloges massaal aan mensen die niets aan hun ogen hebben.

Stijlvol en betaalbaar

Dat is niet zo gek, want Hyungsoo Kim heeft van het bijzondere systeem een echte eyecatcher weten te maken. Simpel, maar ongekend stijlvol. Zelfs in de meest uitgebreide horlogecollectie valt deze simplistische klok op. Daarnaast kun je kiezen uit een ruim assortiment ontwerpen en kleuren. Er zit er dus altijd wel eentje tussen die bij je stijl past.

Eone Horloge voor blinden
Eén van de vele ontwerpen. (Bron: Eone)

Een Eone watch kopen

Wat de Eone watch nog interessanter maakt is de prijs. Je hebt dit stijlvolle horloge namelijk al voor 260 dollar. Dit loopt op tot maximaal 350 dollar voor de duurdere modellen. Helaas verscheept Eone zelf niet naar Nederland en zul je op zoek moeten naar Nederlandse winkels die ze in hun assortiment hebben. Je kunt die zoektocht het beste beginnen bij Watch shop Netherlands, want daar hebben ze er een aantal in het assortiment.

GearPatrol

Reageer op artikel:
Dit stijlvolle en betaalbare horloge voor blinden wil ook jij hebben
Sluiten