Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Stuff 26 sep 2018

Opmerkelijk! Dit kost het om de nieuwe iPhone Xs Max te maken

De allernieuwste iPhone, de iPhone Xs Max, is inmiddels alweer een week uit en is Apple’s duurste iPhone ooit. Het basismodel kost in Amerika 1.009 dollar en het meest uitgebreide XS Mas model met 512 gigabyte kost 1.499 dollar. Dat is ontzettend veel geld voor een “mobiele” telefoon. Maar waarom is dat ding zo duur? Wij hebben het antwoord.

Er gaan vaak verhalen rond van mensen die beweren dat een iPhone echt niet meer dan vijf tientjes kost om te maken, want het wordt toch allemaal in China gemaakt. Dat moet goedkoop zijn toch?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de iPhone XS Max met 256 gigabyte (het populairste model) kost ongeveer 443 dollar om te produceren. Dat is 50 dollar meer dan de 64 gigabyte houdende iPhone X van vorig jaar. Het is natuurlijk niet gek dat de nieuwe iPhone weer duurder is dan de vorige versie. Nieuwe onderdelen kosten nu eenmaal tijd en geld om te produceren.

Iphone XS Max kostenplaatje

Een iPhone is nu eenmaal de duurste smartphone om te maken, maar welke aspecten maken de telefoon nu zo duur? Als eerste het duurste onderdeel, de 6.5 inch houdende display kost 80.50 dollar. Gevolgd door de nieuwe Apple A12 Bionic processor die 72 dollar kost om te produceren.

Andere onderdelen zoals de opslag en de behuizing van de iPhone XS Max kosten 64 en 58 dollar. De ge-upgrade camera kost Apple 44 dollar. Wat interessant is, is dat die laatste drie prijzen ongeveer gelijk zijn aan de onderdeel prijzen van de iPhone X.

Natuurlijk zijn er ook kosten voor de ontwikkeling en het maken van IOS 12 die niet direct terug te zien zijn, maar wel meegerekend worden. Daarnaast komen er kosten bij om het toestel te maken, te promoten en te distribueren. De retail prijs van 1.299 dollar voor het nieuwe favoriete speeltje van de Apple fan is dus best logisch, Apple wil er natuurlijk ook wat aan verdienen.

Check hieronder alle kosten van de nieuwe iPhone XS Max.

iPhone XS Max kosten specs

Phonearena.com

Reageer op artikel:
Opmerkelijk! Dit kost het om de nieuwe iPhone Xs Max te maken
Sluiten