Redactie
Redactie Geld & Carrière 4 apr 2016

Dit is hoeveel Google’s nieuwe CEO in 2015 verdiende

Nadat Google-oprichter Larry Page de toekomst van de zoekmachine vorig jaar overdroeg aan voormalig Product Chief Sundar Pichai, is ook het salaris van Pichai een tikkeltje aangepast. De goede kant op.

Pichai ontving vorig jaar, boven op zijn salaris van ruim zes ton, een bonus van honderd miljoen dollar in restricted stock die in 2017 beschikbaar is. Restricted stock betekent dat het geld vrijkomt zodra Pichai aan bepaalde voorwaarden voldoet, een gebruikelijk manier om dit type bonussen uit te keren. Je wilt immers niet dat je werknemer nooit meer terugkomt nadat hij honderd miljoen in z’n zak heeft gestoken.

Pichia ontving al eerder een bonus van bij tweehonderd miljoen dollar van het overkoepelende bedrijf Alphabet Inc. op basis van zijn nieuwe aanstelling binnen het bedrijf. De bijna tweehonderd miljoen dollar is overigens ook direct de hoogste bonus die een CEO binnen het bedrijf ooit heeft ontvangen.

In totaal heeft Pichia, die in een tweekamerappartement opgroeide in India, nu een bezit van 635 miljoen dollar aan restricted stock. Overigens is hij niet de enige die lekker casht bij Google. Executive Chairman Eric Schmidt ontving vorig jaar een bonus van ruim acht miljoen dollar bovenop zijn salaris van 1.25 miljoen dollar en een andere bonus van zes miljoen dollar in cash. Chief Financial Officer Ruth Porat kreeg in 2015 31 miljoen dollar bijgeschreven op zijn rekening. Hij wij maar Googelen op: ‘Hoe word ik… miljonair?’

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is hoeveel Google’s nieuwe CEO in 2015 verdiende
Sluiten