Redactie
Redactie Cars 23 jul 2016

Elon Musk onthult nieuwe plannen, geloof ze maar

Elon Musk, één van de meest intrigerende ondernemers van dit moment, heeft deel 2 van zijn beroemde strategieplannen – door Musk geheel in stijl Master Plan, Part Deux genoemd – gedeeld met de rest van de wereld.

Zo’n tien jaar geleden slingerde Musk zijn eerste Masterplan (toen ironisch The Secret Tesla Motors Master Plan genoemd) de wereld in. Toen verklaarde Musk dat hij de wereld wilde veroveren met elektrische voertuigen. Hoewel hij destijds lang niet door werd geloofd, is elke uitspraak uit zijn plan keiharde waarheid geworden. Het tweede deel van zijn strategie wordt dan ook uiterst serieus genomen. Dit zijn de hoofdpunten uit het plan:

  1. Develop “stunning” solar roofs that seamlessly integrate with Tesla’s battery storage.
  2. Roll out more affordable vehicles “to address all major segments.”
  3. Advance its self-driving technology so that it is “ten times safer” than manual driving.
  4. Roll out a car sharing program that enables Tesla owners to make money by renting out their autonomous car.

Stuk voor stuk briljante ideeën, waarvan de uitdaging vooral in de haalbaarheid ligt. Elk idee staat voor hordes uitdagingen, maar Musk heeft inmiddels bewezen een koning te zijn in het waarmaken van zijn ideeën. Een bizar snelle, semi-autonoom rijdende elektrische sedan is al lang geen toekomstdroom meer: We hebben ‘m aan den lijve ondervonden, zie de video hieronder.

Wil je meer weten over de nieuwe plannen van Elon Musk? Onze collega’s van WANT.nl hebben het Master Plan, Part Deux uiteengezet. Een uitgebreide verklaring voor het succes van Elon Musk, lees je in het artikel: De invloed en het succes van Elon Musk verklaard.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult nieuwe plannen, geloof ze maar
Sluiten