Dit is een wel héél apart hostel in China

Door de globalisering worden de verschillen tussen culturen verkleind en nemen we elkaars ideeën over. Zo geldt ook voor de minimalistische interieurtrend. Zoals je kunt zien in dit dertig vierkante meter grote hostel.

ZAO Architecture heeft in een (gerenoveerde) steeg in Peking (China) dit hostel doen rijzen. Het doel was om het potentieel van kleinschalige sociale huisvesting binnen de traditionele architectuur van de stad te verkennen.

Minimalisme maximaal uitbuiten

Het hostel is te betreden via een semi-openbare ruimte, die kan worden gebruikt door de inwoners en de bredere gemeenschap. Daarna komt het privé-deel van de setting. Nou ja, privé? Daar valt nog over te twisten, want met de ramen die reiken van vloer tot plafond valt er nog wat winst te behalen op het gebied van privacy. Zelfs het toiletteren gaat niet zonder pottenkijkers, letterlijk.

Het sociale deel speelt een belangrijke rol in het hostel. Al vragen wij ons af hoe ver je moet gaan met ‘sociaal zijn’, als je zelfs tijdens je nachtrust en toiletbezoeken van alle kanten bekeken kan worden. Wellicht dat er nog gordijnen worden opgehangen, de bedden moeten namelijk ook nog worden geplaatst. Wat een nacht hier gaat kosten is vooralsnog onbekend.

Reageer op artikel:
Dit is een wel héél apart hostel in China
Sluiten