Redactie
Redactie Stuff 2 januari 2017

Dit is de toekomst: Amazon ontwikkelt drone-warenhuis

Man, wat gaan de ontwikkelingen toch snel de laatste jaren. De laatste vondst? Een vliegend warenhuis waar drones uitvliegen die pakketjes aan huis bezorgen. Klinkt als een grap, maar dat is het niet: Amazon heeft de eerste drone-vlucht al gedaan en het patentrecht op het vliegende warenhuis aangevraagd.

In de patentaanvraag wordt het ding door Amazone een ‘Airborne Fulfilment Centre’ (AFC) genoemd. Het vliegtuig moet boven druk bewoonde gebieden gaan vliegen en drones de mogelijkheid geven om met pakketten van en naar het warenhuis te vliegen.

Welcome to the future

Om het nog futuristischer te maken: de AFC’s blijven, volgens de plannen van het e-commercebedrijf, non-stop in de lucht hangen. Ze worden bevoorraad door kleinere, onbemande vliegtuigen. Ook het personeel wordt op deze manier richting de AFC’s gebracht. Het voornaamste doel van het vliegende warenhuis is het verlagen van de bezorgtijd in gebieden waar het op bepaalde momenten druk is. Het apparaat is dus flexibel inzetbaar.

Begint het al te duizelen? De eerste bezorgingen met een drone zijn inmiddels gedaan. Tot nu toe zijn er nog wel aardig wat praktische beperkingen, zoals de afstand, het gewicht en de manier van het afleveren. Om een beetje een indruk te geven, heeft Amazon het onderstaande -ietwat zoetsappige – filmpje gemaakt.

Reageer op artikel:
Dit is de toekomst: Amazon ontwikkelt drone-warenhuis
Sluiten