In dit historische Japans gasthuis wil je overnachten

De Japanse cultuur is uniek op veel verschillende manieren. Daar kun je hun architectuur ook bij rekenen. TD atelier vond deze 120 jaar oude woning en toverde hem van binnen om tot modern appartement. De buitenkant is niet aangeraakt, die was al mooi genoeg van zichzelf.

Het historische dorpshuisje komt regelrecht uit Japanse cultfilms en anime-series. Het staat tussen twee moderne westerse panden in, dus hij steekt hartstikke af van de rest van de straat. TD atelier zag hier brood in een verbouwde het knusse huis tot, wat zij zelf noemen, een Khaki Guesthouse. Ze hebben optimaal gebruik gemaakt van de smalle ruimte en van binnen ziet het er uit als een modern appartement. Wel lieten ze de historische details van de ouderwetse ‘dojo’ nog overal terugkomen.

Oud met nieuw

Het huis is compleet met schuivende deuren en het klassieke halve gordijntje boven de deurpost. Op de eerste verdieping vind je een historische Japanse tuin. Deze zat er eerst niet, maar is aangelegd om het iconische gevoel nog meer over te brengen. Kunstenaar Misaki Yurina liet haar talenten los op dit project. Haar werk is door het huis heen te zien.

Japans gasthuis
Foto’s voor de renovatie

Het huis staat in het Japanse Kyoto in een redelijk verwesterde wijk, maar wel vlakbij een historische bezienswaardigheid. Zo zie je maar weer hoe de Japanse architectuur blijft verrassen.

Reageer op artikel:
In dit historische Japans gasthuis wil je overnachten
Sluiten