Redactie
Redactie Food & Drinks 2 apr 2017

Dit is de sterkste koffie op aarde

De sterkste koffie in de wereld komt uit – tromgeroffel- Zuid-Afrika. Het in Kaapstad gestationeerde Black Insomnia Coffee bevat een indrukwekkende 702 milligram cafeïne per 354 milliliter. Dat is ruim zes keer zoveel als een blikje Red Bull.

De vorige recordhouder was het Australische merk Death Wish. De bonen van Black Insomnia zijn volgens een onafhankelijk lab uit Zwitserland echter 6.3 procent sterker dan degene van Death Wish.

Black Insomnia schrijft zelf dat un koffie is geroosterd en gebrouwen door Dr G., een van de beste baristas in de wereld. Volgens hen is hij de ‘mastermind behind getting your coffee as good as a ‘hug from your grandma’ while still being able to deliver that Chuck Norris roundhouse kick of caffeine goodness.’ Duidelijk verhaal, dunkt ons.

Naar het schijnt is de koffie voorzien van een zoet smaakprofiel met walnoot. Of je dit daadwerkelijk gaat terugproeven, is nog maar de vraag. Wees overigens gewaarschuwd; deze intens sterke koffies worden bestempeld als de gevaarlijkste cafeïneproducten op de wereld.

Reageer op artikel:
Dit is de sterkste koffie op aarde
Sluiten