Redactie
Redactie Grooming 3 mei 2018

Voorkom gedoe met scheren dankzij deze 3 tips

Om te zorgen dat je tijdens en na het scheren geen last krijgt van een geïrriteerde huid, is het belangrijk om tijd te nemen voor een goede voorbereiding. Dit maakt niet alleen de scheerbehandeling prettiger, maar je huid ondervindt er ook talloze voordelen van. Met de tips van scheersalon.nl kom je niet voor verrassingen te staan. 

Kies je moment om te scheren

Je kent het wel: je drukt liever een keer vaker op snooze dan dat je eerder uit bed komt, want iedere seconde slaap is meegenomen. Toch? Nou nee. De ochtend is namelijk het ideale moment om je te scheren. Dan is je huid meer ontspannen, waardoor je de kans op wondjes en irritaties aanzienlijk verkleint.

Als je ’s ochtends doucht, ben je al goed aan het voorbereiden op de perfecte scheerbeurt. De warme stoom die bij het douchen vrijkomt, opent namelijk de poriën en verzacht de haren. Ook daarom loont het om ’s ochtends je scheermes erbij te pakken. Zo ga je fris en strak geschoren de deur uit. 

5 tips om je baard beter te laten groeien

Scheren begint met wassen, reinigen, scrubben

Een goede voorbereiding voor het scheren begint met wassen. Gebruik warm water (let op: géén heet water!) om je gezicht eerst te wassen. Neem ook hier de tijd voor: het duurt enkele minuten voordat je huid voldoende gereinigd en gehydrateerd is.

Gebruik tijdens het wassen een speciale gezichtsreiniger, en niet zomaar lichaamszeep. Die verwijdert namelijk te veel natuurlijke oliën uit je huid en droogt je huid uit. De huid van je gezicht is gevoeliger en vereist dus een speciale behandeling. Gebruik een gezichtsreiniger om het scheren te vergemakkelijken. Een gezichtsreiniger is sowieso aan te raden, ook als je daarna niet scheert: zo reinig je de huid op een milde wijze om te voorkomen dat die uitdroogt.

Tot slot raden wij het gebruik van een scrub voor je gezicht aan, één of twee keer per week. Een gezichtsscrub verwijdert dode huidcellen en zorgt dat je huid er gezond uitziet en zachter en gladder aanvoelt. Ook neemt de kans op ingegroeide baardharen behoorlijk af. Let er op dat één keer scrubben per week optimaal is als je een gevoelige huid hebt.

Gebruik een preshave voor het scheren

De laatste tip die we je mee willen geven is het gebruik van een preshave. Hiermee verzacht je de baardharen en bescherm je jouw huid tegen de scherpte van het mes. Je mes zal met minder weerstand over de huid glijden, waardoor je minder irritatie zult ervaren. Langer genieten van een glad scheerresultaat en minder irritatie is je beloning.

Reageer op artikel:
Voorkom gedoe met scheren dankzij deze 3 tips
Sluiten