Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 okt 2020

Disney onthult schitterende trailer voor animatiefilm met Star Wars-actrice

Netflix heeft absurd ambitieuze plannen om Disney en Pixar te verslaan op het gebied van hun expertise: animatiefilms. Daar lees je hier meer over. Dat gaat echter nog een pittige klus worden: Disney levert samen met dochterbedrijf Pixar juist de afgelopen jaren topfilm na topfilm af. Maak kennis met Raya and the Last Dragon.

Het nieuwste wapenfeit van de Grote Muis wordt Raya and the Last Dragon, een animatiefilm die volgend jaar op 21 maart uit gaat komen. Althans, als de pandemie het toelaat. Star Wars-actrice Kelly Marie Tran speelt de hoofdrol. De regie is in handen van Don Hall, die eerder voor Disney al Moana en Big Hero Six afleverde.

Raya and the Last Dragon

Gevalletje ‘Wij van WC-eend’, maar Hall noemt het de “mooiste geanimeerde film die ik ooit heb gezien.” Maar goed, Disney heeft de reputatie dat het met elke nieuwe animatiefilm weer de lat een stukje hoger legt en de technologie die erbij aan te pas komt naar een hoger niveau tilt. Wetenschappelijke innovatie waar de rest van de industrie vervolgens ook weer van profiteert.

Dat deed Frozen bijvoorbeeld met het renderen van sneeuw en individuele stofdraadjes die te spotten waren op outfits, en Moana wist water op een revolutionaire manier op je beeldscherm te toveren. Innovatie waar je als kijker niet bij stilstaat, maar waar de nieuwste tech voor nodig is.

Maar goed, terug naar Raya and the Last Dragon. Leuk al die innovatie, maar uiteindelijk willen we immers gewoon een toffe animatiefilm zien. Lang geleden, in de fantasiewereld van Kumandra, leefden mensen en draken samen in harmonie.

Druun

Maar toen sinistere monsters die bekend staan als de Druun het land bedreigden, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, zijn diezelfde monsters teruggekeerd en is het aan een eenzame krijger, Raya, om de laatste draak op te sporen om de Druun eindelijk voorgoed te stoppen.

Tijdens haar reis zal ze echter leren dat er meer nodig is dan drakenmagie om de wereld te redden – er is ook vertrouwen voor nodig. Kelly Marie Train speelt Raya. Crazy Rich Asians-actrice en rapper Awkwafina speelt Sisu, een draak in menselijke vorm die de hulp van Raya nodig heeft om weer een echte draak te worden.”

Disney vs. Netflix

De eerste trailer doet soms denken aan Avatar: The Last Airbender, maar valt bovenal op door de schitterende omgevingen. Disney lijkt er nu al in te gaan slagen om opnieuw te bewijzen dat partijen als Netflix een flinke kluif zullen hebben aan het evenaren van de  visuele animatie-pracht van de Grote Muis.

Hopelijk heeft het bedrijf een pareltje in handen, die we volgend jaar in maart in de bioscoop of later op Disney+ kunnen gaan checken. Check hier ook de trailer voor de nieuwste animatiefilm van Netflix. De streamingdienst heeft een Disney-veteraan ingeschakeld om het bedrijf achter Mickey Mouse te verslaan. Hoe kan het ook anders.

Raya and the Last Dragon
Poster (Bron: Disney)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney onthult schitterende trailer voor animatiefilm met Star Wars-actrice
Sluiten