Disney onthult releasedatum The Mandalorian seizoen drie en cross-over

Komende vrijdag komt de finale van het tweede seizoen van The Mandalorian uit. Een bittere pil, want wat ons betreft mag het huidige seizoen op dit niveau nog wel even door blijven gaan. Wat een verschil ten opzichte van het eerste seizoen, alleen al qua scope en budget!

Heerlijk! Gelukkig hebben we nog veel meer The Mandalorian om naar uit te kijken, alleen al qua aangekondigde spin-offs. Afgelopen week onthulde Disney maar liefst tien nieuwe Star Wars-films en series die uiteindelijk naar Disney+ komen. Waaronder een spin-off met Ahsoka in de hoofdrol!

The Mandalorian seizoen drie

Tof, en daarover kun je meer lezen in ons overzichtsartikel van vorige week. Een niet geheel onbelangrijk detail is destijds echter ondergesneeuwd geraakt in de absurde barrage aan aankondigingen van Disney: de bevestiging van wanneer het derde seizoen van The Mandalorian begint!

Het bedrijf heeft bevestigd dat het derde seizoen volgend jaar “op tijd voor kerst” naar Disney+ komt. Of dat 25 december of ergens in de weken voor kerst betekent, is op het moment van schrijven helaas onduidelijk. De productie gaat pas begin 2021 echt van start, dus de kans is groot dat Disney het zelf ook nog niet exact weet.

Dit keer moeten we dus iets langer wachten dan de vorige keer, maar zeker vergeleken met bijvoorbeeld The Witcher seizoen 2 is het alsnog vrij rap. Mede door de innovatieve wijze waarop de Star Wars-serie gefilmd wordt is het echter mogelijk om op vrij hoog tempo en zelfs op afstand aan nieuwe afleveringen te werken.

Spin-offs en cross-over

Dat er een derde seizoen aan zat te komen, wist ondertussen iedereen. Verschillende castleden hebben er al naar gehint dat Jon Favreau al een tijdje bezig is met nieuwe afleveringen. Nu we weten dat er verschillende spin-offs van de serie aankomen is het de vraag welke kant de avonturen van Din Djarin (en hopelijk Baby Yoda) op gaan.

Lucasfilm heeft namelijk al onthuld dat de nieuwe spin-offs uiteindelijk zullen samenkomen in een ambitieuze cross-over-serie. Denk aan hoe Netflix met Daredevil, Luke Cage, Iron Fist en Jessica Jones elke Marvel-held een eigen serie en dus verhaal af, om ze vervolgens samen op te laten trekken in The Defenders.

Giancarlo Esposito geeft hints

Voorlopig blijft het plot van seizoen drie een mysterie, maar Giancarlo Esposito heeft al gehint dat zijn personage Moff Gideon een grotere rol gaat spelen:

“Ik heb het gevoel dat je volgend seizoen meer van me zult zien”, aldus Esposito tegenover Entertainment Weekly. Waarschijnlijk zul je Moff Gideon veel gaan zien. Ik weet het niet zeker, maar het lijkt er in deze iconische reis op dat ze willen dat je het gaat ervaren”.

Esposito voegde eraan toe: “Ik denk dat je andere verhaallijnen gaat zien ontstaan. Dat je gaat beseffen dat er een diep  verband is tussen de verhaallijnen van de show en de rest van het Star wars-universum en wat er echt aan de hand is. Dan krijg je wel een idee van welke kant hij op wil.”

Antwoorden

Het lijkt er dus sterk op dat Jon Favreau na het succes van de eerste twee seizoenen de kans van Disney krijgt om The Mandalorian een nog grotere rol in het Star Wars-universum te geven. Maar goed, voorlopig blijft het bij de speculatie van Giancarlo Esposito, die waarschijnlijk al meer zegt dan van Disney mag.

Zo onthulde hij eerder dit jaar al dat we in seizoen drie en vier waarschijnlijk pas echt antwoorden gaan krijgen. Ach, als dat betekent dat Din Djarin en Grogu samen meer kleine avonturen op allerlei planeten gaan beleven, dan hoor je ons niet klagen. Op naar kerst 2021!

EW

Reageer op artikel:
Disney onthult releasedatum The Mandalorian seizoen drie en cross-over
Sluiten