Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Disney+ 24 feb 2020

Disney+ strooit met korting in Europa, maar er is een addertje

In Nederland zijn we er inmiddels al helemaal aan gewend dat we alles van Disney kunnen streamen via Disney+. Het begint zelfs al normaal te worden, en dat terwijl de landen om ons heen jaloers toekijken. Nederland is op dit moment het enige Europese land waar de streamingdienst beschikbaar is, maar daar gaat eind maart verandering in komen. Op 24 maart begint de Europese uitrol echt en om dat te vieren strooit Disney met korting.

Iedereen die voor 23 maart een Disney+ jaarabonnement afsluit mag wat minder overmaken naar het bedrijf van de muis. Standaard betaal je voor een jaar Disney+ 69,99 euro of, als je in het Verenigd Koninkrijk woont, 59,99 pond. Sluit je een abonnement af voordat de dienst live gaat, dan krijgt een tientje korting. In de UK betaal je dan nog 49,99 pond. De rest van Europa mag voor 59,99 euro een jaar lang alles streamen.

Flinke korting, maar niet voor ons

Een prima actie, dus er zullen ook wel Nederlanders zijn die daar gebruik van willen maken. Nou, die hebben dan wel pech. Disney+ heeft aangegeven dat deze korting voor alle Europese landen die vanaf 24 maart beschikbaar zijn geldt, behalve voor Nederland. Dat klinkt oneerlijk, maar vergeet niet dat wij Hollanders vorig jaar de dienst een maand lang gratis mochten proberen. Dat is dus aanzienlijk langer dan de gratis proefperiode van een week die nu geldt.

Uiteindelijk hebben we in Nederland dus niet zoveel te klagen. Zeker niet omdat wij inmiddels al een aantal maanden kunnen genieten van Disney+. Zo is The Mandalorian bij ons al in zijn geheel beschikbaar. Het is nog maar de vraag of Disney alle afleveringen van deze Star Wars serie op 24 maart direct beschikbaar maakt voor het nieuwe publiek. Er is namelijk nog een mogelijkheid dat ze ook in de nieuwe landen wekelijks een aflevering live gaan zetten.

Star Wars op Disney+

Wat de rest van Europa wel direct kan gaan kijken, zijn nagenoeg alle Star Wars films. Mocht je die zelf nog niet gezien hebben, dan lees je hier in welke volgorde je deze moet gaan kijken. Disney heeft namelijk zelf onthuld hoe de hele tijdlijn in elkaar zit. Van de eerste film uit 1977 tot The Mandalorian.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ strooit met korting in Europa, maar er is een addertje
Sluiten