Disney+ officieel gepresenteerd: dit kun je verwachten (releasedatum, prijzen en aanbod)

Hoera! Als liefhebbers van content streaming hebben we binnenkort weer iets te kiezen. Disney presenteerde eindelijk de langverwachte tegenhanger van streaminggigant Netflix. Maar juich nog niet te vroeg: vanaf 12 november kunnen Amerikanen gaan genieten van Disney+ voor een bedrag van 6.99 dollar per maand. In Europa moeten we nog wat langer geduld opbrengen, hier zal het feest pas in de zomer van 2020 losbarsten.

Lekker goedkoop genieten van Disney

Disney+ zal binnen twee jaar beschikbaar zijn in heel de wereld. Het bedrijf gokt op een behoorlijke populariteit en verwacht zelf binnen een periode van twee jaar enkele tientallen miljoenen kijkers te hebben. Die kijkers hebben op dat moment ook de mogelijk om per jaar te betalen (70 dollar). Wat de prijzen in Europa zullen zijn is nog niet bekend, maar hou rekening met vergelijkbare prijzen. Opvallend genoeg heeft Disney met geen woord gesproken over het gerucht dat men in Nederland zou beginnen met testuitzendingen.

Disney on Twitter

It all starts on November 12. For more info: https://t.co/RD04P7jdAT #DisneyPlus https://t.co/M1QI7qkH5p

Eerst in de bioscoop

Disney zal in de eerste instantie de films beschikbaar stellen via streaming wanneer deze uit de bioscoop zijn verdwenen. Verwacht dus geen Disney-films op de streamingdienst voordat ze in de bioscoop zijn vertoond. Zo zal The Lion King eerst via de traditionele bioscoop te zien zijn, voor je het in je eigen huiskamer via Disney+ kan bekijken. De onderneming maakte ook bekend dat The Simpsons op de streamingdienst gaat verschijnen. Disney zal ook nieuwe series voor een release op Disney+ gaan ontwikkelen, waaronder een Star Wars-serie en High School Musical.

Marvel alleen te vinden op Disney+

Naast de Disney klassiekers, aangekochte content en hun eigen producties, zullen ook de films van Marvel naar Disney+ komen. Een groot deel daarvan is nu te zien via Netflix, maar daar gaat in de loop van dit jaar dus verandering in komen. Ook kunnen we series gaan verwachten met de helden van Marvel in de hoofdrol.

Lees ook: Huh?! Gaat Elon Musk een rol krijgen in de nieuwe Star Wars serie?

TweakersThe Verge

Reageer op artikel:
Disney+ officieel gepresenteerd: dit kun je verwachten (releasedatum, prijzen en aanbod)
Sluiten