Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 24 jan 2020

Disney+ zet Star Wars serie over Obi-Wan Kenobi stil: dit is er aan de hand

Hoewel Disney+ in het aankomende jaar niet bijster veel series op de planning heeft staan, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Zeker voor Marvel fans, maar ook Star Wars liefhebbers gaan op hun wenken bediend worden. De vraag is alleen welk karakter uit het populaire universum de opvolger gaat worden van The Mandalorian. Obi-Wan Kenobi leek daar zeker voor in aanmerking te komen, maar die serie gaat mogelijk vertraging oplopen. Disney heeft ‘em namelijk op on hold gezet.

In deze Disney+ serie gaan we opnieuw op pad met Obi-Wan Kenobi. De Jedi-meester die je kent uit A New Hope, maar toch vooral uit de prequel trilogie. Hierin werd de leermeester van Anakin Skywalker gespeeld door Ewan McGregor en was één van de weinige lichtpuntjes in deze filmtrilogie. Toen bekend werd dat hij ook in de aankomende Disney+ serie het Jedi-gewaad weer zou gaan aantrekken, maakte het hart van menig Star Wars fan een sprongetje.

Disney+ serie over Obi-Wan Kenobi in de problemen

Alles leek de goede kant op te gaan. Zo werd Deborah Chow aangewezen als regisseur. Hiermee wordt zij de eerste vrouw die een Star Wars productie regisseert. Een baan die ze zeker heeft verdient, want ze was ook verantwoordelijk voor een aantal fantastische afleveringen van The Mandalorian. Vervolgens werd Hossein Amini (Drive & 47 Ronin) aangesteld als schrijver en kon de preproductie echt gaan beginnen.

Hoewel de serie voorlopig nog niet gaat komen, leek alles de goede kant op te gaan. Tot een week geleden. Opeens verschenen er berichten dat de serie gecanceld zou zijn. Gelukkig bleek dat niet te kloppen. Maar ook in Star Wars geldt: waar rook is, is vaak ook vuur. Nu is duidelijk geworden dat de voorbereidingen inderdaad alles behalve soepel verlopen. De situatie is zelfs zo slecht dat Disney heeft besloten om de Obi-Wan serie voorlopig on hold te zetten.

Obi-Wan script niet goed genoeg

Het probleem zit ‘em in het script. Volgens bronnen zijn er slechts twee verschillende versies geschreven, en het vervelende is dat ze beiden niet voldoen. Zonder verhaal geen serie, dus door deze tegenvaller loopt het hele Disney+ project vertraging op. Lucasfilm zoekt momenteel naar een nieuwe schrijver en schijnt er volgens bronnen over na te denken om de Star Wars serie in te korten. Geen zes, maar vier afleveringen.

Waarom het script is afgekeurd en waarom dit zo relatief laat in het proces is gebeurd, is nog onzeker. Maar volgens bronnen heeft dat mogelijk te maken met het verhaal van The Mandalorian. Net als die serie zou ook de Obi-Wan Kenobi serie draaien om iemand die zich moet bekommeren over een nog jong karakter. In The Mandalorian waren dat Mando en Baby Yoda. In de Kenobi serie zouden dit Obi-Wan en Luke Skywalker (en mogelijk ook Leia) gaan worden.

Ewan McGregor stelt Star Wars-fans gerust

Inmiddels heeft Ewan McGregor zelf gereageerd op deze berichten. Tijdens een evenement vroeg IGN hem hoe de vork nu precies in de steel zit, en zijn antwoord was hoopgevend. Hij verwacht wel dat de opnames opgeschoven gaan worden naar januari 2021, maar dat dit geen invloed zal hebben op de releasedatum die Disney+ voor ogen heeft.

Ook het gerucht dat het script niet goed genoeg zou zijn, haalt hij onderuit. Volgens McGregor is het script juist erg goed en heeft de vertraging een andere reden. De Star Wars acteur vertelde dat, nu The Rise of Skywalker uit is, meer mensen bij Lucasfilm weer tijd hebben en dus ook de ruimte hebben om hun blik op het Obi-Wan script te werpen. Ze willen dus gewoon wat meer aandacht besteden aan het script.

De Star Wars plannen van Disney

Wie er precies de waarheid spreekt is natuurlijk altijd afwachten. Laten we hopen dat het een kleine hobbel is op de weg die gaat leiden tot een Disney+ serie die nog beter is dan The Mandalorian. Benieuwd wat Disney verder nog van plan is met Star Wars? Dat lees je hier. Heb je nog geen Disney+? Probeer het dan hier gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Disney+ zet Star Wars serie over Obi-Wan Kenobi stil: dit is er aan de hand
Sluiten