A. de Jong
A. de Jong Media 8 mei 2019

Disney kondigt drie Star Wars én Avatar-films aan

Filmliefhebbers zijn de komende jaren wel even zoet. Disney heeft drie nieuwe Star Wars én Avatar-films aangekondigd. Tot 2027 is het dus iedere kerst Star Wars of Avatar.

Disney kondigt drie Star Wars-films aan

Disney heeft de jaren waarin de drie nieuwe Star Wars-films uitkomen alvast onthuld. Deze gaan eind 2022, 2024 en 2026 in première. Of de trilogie een opvolger wordt op Star Wars: The Rise of Skywalker (episode 9), die eind dit jaar uitkomt, is niet bekend. Het is ook aannemelijk dat het om losse prequels of sequels gaat. “We nemen even rust om te resetten. Het verhaal over Luke Skywalker komt met de negende Star Wars-film tot een einde. Er komen nog andere films, maar het zal even duren”, aldus Disney-CEO Bob Iger.

Disney on Twitter

Mark your calendars: new films from @starwars, @MarvelStudios, @Pixar, and more have been announced! https://t.co/9Gkpjy5gpr

Disney onthult ook data Avatar

Dan Avatar 2, de eerste van een reeks van drie opvolgers van de succesvolle film Avatar uit 2009. Eigenlijk zou Avatar 2 rond de kerst van 2016 al verschijnen, maar de productie liep vertraging op. Nu heeft de mediaconglomeraat onthuld dat Avatar 2 in 2021 uitkomt en deel drie en vier in 2023 en 2025. Het vijfde deel moet dan in 2027 uitkomen.

De nieuwe data zijn besloten na de fusie tussen Walt Disney Studios en 21st Century Fox. Er is een behoorlijke slag geslagen door filmstudio’s, producenten en meer dan vierhonderd tv-zenders over te nemen van 21st Century Fox. Nu heeft Disney dus ook de rechten van onder meer, Deadpool, X-Men, Family Guy en The Simpsons.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Leuk en aardig die planning, maar eerst nog even Star Wars episode 9, die eind dit jaar in de bioscoop verschijnt. De eerste trailer is onlangs gedeeld, waarin te zien is dat Rey met haar lightsaber paraat staat in een woestijn als er met hoge snelheid een TIE-Interceptor, met vermoedelijk Kylo Ren achter het stuur, komt aangevlogen. Dan wordt duidelijk dat haar krachten behoorlijk zijn doorontwikkeld. Bekijk de eerste trailer van die film.

Reageer op artikel:
Disney kondigt drie Star Wars én Avatar-films aan
Sluiten