Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 10 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Disney+ heeft goed nieuws voor Nederlandse X-Men en Wolverine fans

Sinds dit jaar valt Fox onder Disney, waardoor onder andere de Fantastic Four en de X-Men weer terug in de stal van Marvel zijn. Dat biedt niet alleen kansen voor de toekomst voor het Marvel Cinematic Universe. Disney+ kan zo namelijk ook voorzien worden van een toffe lading superheldenfilms.

Disney+ Nederland komt met X-Men films

Alle X-Men films van de afgelopen decennia zijn nu immers ook eigendom van de Grote Muis. Het leek dan ook voor de hand te liggen dat de Wolverine en X-Men films uiteindelijk naar Disney+ zouden komen. Maar hoe snel? Er lopen immers al contracten en licenties met derden, die eerst afgehandeld moeten worden.

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat maar liefst 8 X-Men en Wolverine films naar Disney+ komen in bepaalde regio’s in Amerika, nog dit jaar. Nog beter nieuws: vanaf 1 januari kun je met een Nederlands abonnement op Disney+ de volgende films streamen. Disney heeft dit aan Manners bevestigd.

X2
X-MEN
X-MEN ORIGINS: WOLVERINE
X-MEN: FIRST CLASS
X-MEN: THE LAST STAND
FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER

Niet alle films!

Hartstikke mooi, maar we missen in dit rijtje natuurlijk een aantal grote namen. Dan hebben we het over Deadpool, Deadpool 2 en Logan. Dat is een bewuste keuze van Disney. Die drie films zijn namelijk stuk voor stuk R-rated, 18+ dus, en de mediagigant wil op Disney+ enkel familievriendelijke content aanbieden. Helaas.

X-Men: Dark Phoenix

Ook mist X-Men: Dark Phoenix, maar die film volgt waarschijnlijk later. Dark Phoenix is simpelweg te recent uitgekomen om nu al op de streamingdienst te verschijnen. Het aanbod van de Netflix-killer wordt er zo in ieder geval steeds sterker op. Heb je al deze films al gezien en ben je op zoek naar ander verborgen pareltjes? Check dan ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ heeft goed nieuws voor Nederlandse X-Men en Wolverine fans
Sluiten