Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 nov 2020

Slecht nieuws bevestigd: Disney+ onthult releasedatum Marvel’s WandaVision

In september waren Marvel-fans nog zeer enthousiast: 2020 zou niet geheel zonder een nieuw hoofdstuk in het Marvel Cinematic Universe (MCU) eindigen. WandaVision dook namelijk op in een officiële trailer van Disney+, met daarin series en films die nog in 2020 uit zouden komen.

Met de nadruk op ‘zouden’ ja. Begin deze week kwam de lijst met series en films die in december op de streamingdienst verschijnen uit. Je raadt het al: daarop was WandaVision nergens te bekennen. Fans voelden de bui al hangen en geruchten deden al de ronde over een release in januari.

Disney+ brengt slecht nieuws

Nu heeft Disney+ een einde gemaakt aan alle onduidelijkheid, helaas met slecht nieuws. WandaVision gaat pas van start op 15 januari 2021. De Disney+ Original is als zoethoudertje alvast voorzien van een nieuwe teaser.

WandaVision begint na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame. Wanda en Vision leiden een rustig en gezapig bestaan in een buitenwijk, in een poging hun superkrachten te verbergen. Maar terwijl de pasgetrouwden door de decennia vliegen – en bekende TV-clichés en stijlen voorbij komen – beseffen ze dat hun leven met een wit houten hek misschien niet zo schitterend en perfect is als het lijkt.

Marvel’s WandaVision: nu al uniek

De eerste trailers beloofden al direct een opmerkelijke serie. Aan de ene kant is het echt een Marvel-serie, die even canon en dus belangrijk wordt als de films en Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe aftrapt. De serie heeft namelijk grote gevolgen door Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Als fan van de films wil je WandaVision dus niet missen.

Aan de andere kant is het een kant die we nog niet eerder van Marvel hebben gezien. Zoals de synopsis al verklapte is de Disney+-original namelijk in allerlei beroemde sitcom-stijlen gefilmd. Showrunner Jac Schaeffer (Captain Marvel) gaat van klassieke zwartwit sitcoms naar het heden, inclusief verschillende decors, outfits en bekende tropes. Het resultaat is een serie waarvan nu al duidelijk is dat het een unieke achtbaan rit is. Op naar 15 januari dan maar…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws bevestigd: Disney+ onthult releasedatum Marvel’s WandaVision
Sluiten