Gelekte video onthult toekomst Disney+: Black Widow, 18+ en meer

Afgelopen week dook er online een vermeende promotievideo van Disney+ op, waarin een aantal grote aankondigingen voor 2021 worden gedaan. Disney kondigde onlangs al een reorganisatie aan, waarbij de focus van het bedrijf voornamelijk op haar streamingdienst komt te liggen.

De gelekte video laat zien wat de enorme impact van zo’n zet zou kunnen zijn. De video zit propvol releasedata voor aankomende titels, waaronder The Falcon and the Winter Soldier (13 augustus).

Toekomst Disney+ onthuld

Ook Black Widow komt voorbij, de superheldenfilm die eigenlijk afgelopen zomer al in de bioscoop had moeten draaien. Als we de gelekte video moeten geloven, dan gaat de MCU-film op 16 april in première op Disney+, maar net zoals Mulan in de eerste instantie tegen betaling.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat vooral opvalt is het deel dat plannen voor een 18+-gedeelte op Disney+ uit de doeken doet. Een gedeelte waar kinderen niet bij kunnen waar Disney films als Deadpool, Logan en andere Fox-titels kwijt kan.

Neppe video?

Dat zou een enorme stap zijn, samengevat door het einde van de video: “Everything comes home.” Disney kan dan het aanbod van Disney+ veiliger en flexibeler uitbreiden, en alles onder één dak houden zonder haar familievriendelijke imago te verliezen. Plus: het legt de basis voor een prijsverhoging.

Het zijn allemaal losse onthullingen die logisch klinken, maar is de video daadwerkelijk legitiem? Of worden we hier voor de gek gehouden. De reden dat veel fans de video met een korrel zout nemen, is het feit dat men beweert dat het 18+-component pas na april 2021 gelanceerd wordt. Terwijl diezelfde video wel al een release van de 18+-film Kingsman: The Secret Service belooft op 5 maart.

Ook lijkt opnieuw een release in augustus voor The Falcon and the Winter Soldier wel erg opvallend en extreem. De superheldenserie wordt juist in de eerste helft van 2021 verwacht. Kleine foutjes en plottwists waar we simpelweg nog niet vanaf weten, of duidelijke tekenen dat de gelekte video nep is?

Expert reageert

Matthew Ball, Amazon Studios’ voormalige head of strategy, dook op Twitter in het mysterie: “Ik word veel gevraagd naar deze gelekte Disney +-trailer voor Disney’s Investor Day op 10 december”, aldus Ball. “Het voelt echt voor mij, hoewel ik het scepticisme snap. Als het waar is, dan zou het een ENORME waarde toevoegen voor Disney. Daarom voelt het zo echt voor mij. Het lost ARPU, engagement, theatraal + COVID, TAM, Fox op. ”

Ball voegde in zijn lange thread toe dat de trailer “misschien een geweldige nep is” of “alleen voor het buitenland (waar geen Hulu bestaat). Maar het is zo logisch (meer inkomsten, meer abonnees, meer betrokkenheid, eenvoudiger aanbod) voor Disney en kijkers. ”

Hulu, het buitenland en 10 december

De reden dat Ball Hulu aanhaalt, is dat Disney die streamingdienst in Amerika gebruikt om content voor volwassenen uit te brengen. Een plotselinge lancering van een 18+-sectie op Disney+ zou daar dan ook voor overlap zorgen. Dat mogelijke conflict is echter niet aan de orde voor het buitenland, waaronder ook Nederland.

Neem dit nieuws in ieder geval voorlopig met een korrel zout. Hoogstwaarschijnlijk weten we op 10 december meer. Dan staat er namelijk een Investor Day op de planning, waar Disney-CEO Bob Chapek de toekomst van Disney+ zal onthullen.

Reageer op artikel:
Gelekte video onthult toekomst Disney+: Black Widow, 18+ en meer
Sluiten