Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 sep 2019
Leestijd: 6 minuten

Hoe disney+ series stiekem de toekomst van Marvel films onthullen

Het Marvel Cinematic Universe is binnenkort grootser dan ooit. Op 12 november komt Disney+ naar Nederland, de Netflix-killer van de entertainmentgigant. Daarop komen ook series van Marvel te staan, waaronder Moon Knight en een Ms. Marvel serie.

Disney+ en de toekomst van Marvel

Voor alle reeds aangekondigde shows geldt dat ze volledig canon zijn. Ze staan in die zin dus gelijk aan de films die we allemaal kennen, en zijn qua verhaal net zo belangrijk. Verhalen op het witte doek kunnen dus overvloeien richting de streamingdienst, en andersom.

Zo komt Hawkeye bijvoorbeeld naar Disney+, evenals Vision en Loki. Allemaal personages die al een rol hebben gespeeld in de Marvel films. Dezelfde acteurs komen naar de ambitieuze Disney+ series, met een budget waar je U tegen zegt. Marvel studiobaas Kevin Feige behandelt de series net zoals de films. Allemaal bouwstenen in een overkoepelend universum.

Tegelijkertijd kunnen de series dus ook nieuwe superhelden introduceren, die later weer op kunnen duiken in de films. Het zijn mooie tijden voor de fans!

Bron: Marvel/Disney

Ms. Marvel

Oplettende lezers viel wellicht al een trend op in de onlangs aangekondigde Disney+ shows. We zien steeds meer jonge personages, met vaak een diverse achtergrond. Ms. Marvel, een iconisch personage uit de comics van Midden-Oosterse afkomst. Ze krijgt niet alleen naar verluidt een rol in aankomende Marvel films, maar ze krijgt ook haar eigen Disney+ serie.

Sterker nog, het aantal jonge helden in de aangekondigde Disney+ series lijkt te wijzen op een groter plan. Voeg daar de sterke geruchten aan toe dat Marvel aan een Young Avengers / New Avengers film werkt en het plaatje wordt steeds duidelijker.

Wie zijn de Young Avengers?

De Young Avengers zijn de nieuwe generatie superhelden, met hun eigen team. Ze doken in de comics op na een event genaamd Avengers Disassembled. Vision, die we kennen uit de films, wilde de aarde redden door Earth’s Mightiest Heroes nieuw leven in te blazen. Oftewel, de Avengers.

Aanvankelijk worden ze door de oude garde afgedaan als tryhard superhelden-fans, als kopieën. Uiteindelijk weten de Young Avengers steeds vaker het verschil te maken en worden ze geaccepteerd als echte Avengers.

Het originele team bestaat uit de volgende superhelden, stuk voor stuk jonge gezichten van een nieuwe generatie. Elk zijn ze een frisse, nieuwe versie van de klassieke Avengers:

  • Iron Lad (een jonge versie van de schurk Kang the Conqueror), lijkt op Iron Man
  • Patriot (de kleinzoon van de donkere supersoldaat Isiah Bradley), lijkt op Captain America
  • Hulkling (zoon van Mar-Vell uit Captain Marvel en de Skrull prinses Anele), lijkt op Hulk
  • Wiccan (de gereincarneerde zoon van Scarlet Witch en Vision), lijkt op Scarlet Witch
  • Stature (Cassie Lang, dochter van Ant-Man)
  • Kid Loki (een jonge versie van Loki)
  • Miss America (America Chavez, een nieuw personage)

Uiteindelijk wordt Kate Bishop, een vrouwelijke Hawkeye, ook lid van het team nadat ze de jonge superhelden redt.

 Bron: Marvel 

LGBT en de Marvel films

De Young Avengers zijn lang niet het eerste team met jonge superhelden uit de comics, maar wel de meest opvallende. Niet alleen werden de Young Avengers verhalen geprezen door critici, maar ook de LGBT-community was/is razend enthousiast. De comics laten namelijk openlijk de relatie tussen Hulkling en Wiccan zien, allebei jongemannen. Verder zijn meerdere personages biseksueel of lesbisch.

Maar goed, dat zijn de comics. Marvel Studios pakt allerlei teams, personages en ingrediënten uit de rijke comicsgeschiedenis en maakt er een nieuw totaalpakketje van. De achtergronden van de Young Avengers kunnen voor het witte doek dus compleet veranderd worden.

We kennen de nieuwe generatie al

Oplettende kijkers hebben al met twee van de nieuwe generatie Avengers kennis gemaakt. Cassie Lang kennen we al sinds de eerste Ant-Man film, en sinds de tijdssprong in Avengers: Endgame is ze oud genoeg om de rol van Stature op zich te nemen. Al helemaal met de gadgets van haar vader.

Loki kennen we ook al een tijdje, vertolkt door Tom Hiddleston. Hij krijgt zijn eigen Disney+ serie, en gezien de vreemde magie van Loki lijkt het ontstaan van een jonge versie van het personage niet erg vergezocht.

Young Avengers
Bron: Marvel Comics

Maar hoe zit het dan met de rest van de personages? Een Young Avengers film zonder Wiccan en Hulkling zou vreemd zijn, gezien zij de kern van de groep vormen. Aan de andere kant komt WandaVision naar Disney+, een serie over Scarlet Witch en Vision. De nieuwste Vision comics gaan over hun gezinsleven, dus Wiccan zou op kunnen duiken in de show die nu geproduceerd wordt.

Ook weten we uit Captain Marvel dat Mar-Vell veel tijd heeft gespendeerd met de Skrulls. Zij, of een andere Skree, zou een relatie gehad kunnen hebben met een Skrull. Oftewel, wellicht loopt de jonge Hulkling al ergens rond in het Marvel Cinematic Universe.

Van Kate Bishop weten we al dat ze een rol gaat spelen in de aankomende Hawkeye serie. In die show wordt ze getraind door de huidige Hawkeye, Clint Barton. Die introductie is dus al bevestigd.

Tijd om alles samen te brengen

Je merkt het al: nu blijft het bij speculatie, maar het is duidelijk dat Disney/Marvel niet veel moeite hoeven te doen om het Young Avengers team op te bouwen. De ingrediënten zijn al aanwezig.

Maar Ms. Marvel dan? Zij krijgt haar eigen Disney+ serie, maar is in de comics onderdeel van de jonge superhelden-groep The Champions. Haar echte naam is Kamala Khan, een meisje met islamitische ouders dat vooral fan is van Captain Marvel, Carol Danvers dus.

De kans is groot dat Marvel een eigen selectie maakt van alle huidige teams van jonge superhelden, en ze samenvoegt. Zo kan Ms. Marvel lid worden van de Young Avengers op het witte doek. In de comics lopen er immers tig verhaallijnen naast elkaar, een luxe die studiobaas Kevin Feige niet heeft als het om films en series gaat.

Slimme zet: Young Avengers zijn de toekomst van Marvel

Het is hoe dan ook een slimme zet van Marvel, zeker nu de oude garde langzaam naar de achtergrond verdwijnt. Het is tijd voor nieuwe gezichten, die ervoor kunnen zorgen dat het Marvel Cinematic Universe fris en interessant blijft in de komende jaren. Zeker gezien alle Young Avengers juist op de originele Avengers lijken, is het een veilige middenweg tussen het oude en het nieuwe.

De Young Avengers zijn opgegroeid met de originele Avengers als hun idolen, een bewondering voor de originele superhelden die de impact van het superheldenteam op de aarde reflecteert. Zo kunnen er nieuw verhalen verteld worden, zonder het oude weg te gooien. Een fris en modern pad richting de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe disney+ series stiekem de toekomst van Marvel films onthullen
Sluiten