Disney+ geeft opvallend voorproefje op The Mandalorian seizoen 2

Disney+ heeft een nieuwe trailer gedropt voor The Mandalorian seizoen 2. De unieke beelden beloven veel goeds.

Het aftellen is begonnen! Over tien dagen komt de allereerste aflevering uit van het tweede seizoen van The Mandalorian. Op 30 oktober dus. De hitserie is naast Marvel-serie WandaVision met afstand het grootste wapenfeit waar Disney+ dit jaar nog mee gaat komen.

The Mandalorian seizoen 2 trailer

Eerder deze week bevestigde showrunner Jon Favreau dat de productie van het derde seizoen ook al dit jaar van start zal gaan. Ondanks de pandemie. Favreau staat erom bekend dat hij voor zijn producties pioniert met nieuwe technieken. Mede daardoor kan The Mandalorian ondanks de pandemie op afstand gemaakt worden. Daarvan zie je meer in deze video.

Maar goed, allemaal leuk en aardig dat nieuws over de productie achter de schermen, maar Star Wars-fans willen simpelweg meer Baby Yoda. En die ga je krijgen ook! Disney heeft namelijk een gloednieuwe trailer voor The Mandalorian seizoen 2 gedropt. Of, zoals de Grote Muis het zelf noemt, een special look.

Vooral het omineuze moment dat Mando wordt gewaarschuwd dat de werelden die hij bezoekt niet geschikt zijn voor een kind, lijkt veel te zeggen. De gevaren en de stakes worden grootser dan in het eerste seizoen. Producenten Jon Favreau en Dave Filoni gaven eerder al in interviews aan dat fans op substantiëlere verhaallijnen kunnen rekenen dan in seizoen 1. Nu gaat de show pas echt los.

Een groter verhaal

De meeste afleveringen van het eerste seizoen zou je in principe als losse verhalen kunnen zien. Afleveringen die ook de moeite waard zijn zonder dat je het grotere platje kent. In het tweede seizoen vertelt Favreau naar eigen zeggen “een groter verhaal in de wereld van Star Wars”.

Filoni voegde daar tegenover Entertainment Weekly aan toe dat verhaallijnen meer met elkaar vervlochten zullen zijn. Hopelijk krijgen we dus ook meer antwoorden, al wijst een recent interview met Moff Gideon-acteur Giancarlo Esposito erop dat we niet te vroeg moeten juichen.

Belangrijk moment voor Disney+

Ook voor Disney+ wordt 30 oktober een belangrijk moment. De streamingdienst wordt geteisterd door een gebrek aan nieuwe originele content. Als alles volgens plan verloopt dan is The Mandalorian seizoen 2 het startschot van een barrage aan grote series die nooit meer op zal houden.

Elke week komt er een nieuwe aflevering uit, met de week na de finale het debuut van Marvel-serie WandaVision. Na de finale van die show zou in theorie de volgende grote serie weer van start moeten gaan. Oftewel, zolang je fan van Star Wars of Marvel bent dan is er elke week een reden om je abonnement niet op te zeggen.

Althans, dat is het plan van Disney. Op naar 30 oktober. In de tussentijd kun je nog snel je eigen Baby Yoda in elkaar zetten dankzij LEGO.

Entertainment Weekly

Reageer op artikel:
Disney+ geeft opvallend voorproefje op The Mandalorian seizoen 2
Sluiten