Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Jedi Temple: Disney+ onthult nieuwe Star Wars show (met Jar Jar Binks)

Jon Favreau heeft met The Mandalorian een prachtserie neergezet. Het is Star Wars zoals we de franchise van George Lucas graag zien. Disney heeft nog een aantal Star Wars series voor Disney+ in de pijplijn zitten, waaronder Star Wars: Jedi Temple Challenge.

Star Wars: Jedi Temple Challenge

Reken echter niet meteen op nog een dramaserie, want het gaat hier om een spelshow. De gisteren door de Grote Muis onthulde spelshow bouwt voort op klassieke kindershows uit de jaren tachtig en negentig. Gigantisch in Amerika, maar ook in Nederland kregen we ze geregeld te zien: grote sets, met kinderen als publiek, waarin teams allerlei opdrachten moeten uitvoeren.

Om je geheugen op te frissen:

Het is een format wat je anno 2019 zelden ziet, maar Disney weet als geen ander wat de kracht van nostalgie is. Gooi er vervolgens een Star Wars-sausje overheen, en je hebt een gegarandeerde hit. Dat is het idee achter Star Wars: Jedi Temple Challenge. Kinderen die opdrachten uitvoeren, met als doel om Jedi Knight te worden. Van minigames tot obstakelruns.

Star Wars: Jedi Temple Challenge
Bron: Lucasfilm

Jar Jar Binks

Leuk detail: de spelshow wordt door niemand minder dan Ahmed Best gepresenteerd. Je kunt hem kennen als de acteur achter misschien wel het meest gehate personage uit de complete Star Wars franchise: Jar Jar Binks. Hij presenteert samen met een droid, ingesproken door Veep’s Mary Holland.

“Dit is absoluut een spelshow voor kinderen zoals je ze nog nooit hebt gezien,” aldus Mickey Capoferri, senior directeur van Online Content & Programming, in een persbericht. “De verschillende uitdagingen zullen op drie locaties de link met de Force van een Padawan testen – een bosplaneet, aan boord van een Jedi star cruiser en in een Jedi-tempel – en hen en het publiek onderdompelen in een leuke, humoristische en spannende wedstrijd.”

2020 op Disney+

Helaas is er nog geen trailer voor Jedi Temple Challenge beschikbaar. Ook is er nog geen exacte releasedatum onthuld. We weten enkel dat de show ergens in 2020 naar Disney+ komt. Een ding weten we in ieder geval zeker: ook als volwassenen gaan we deze kindershow gewoon aanklikken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jedi Temple: Disney+ onthult nieuwe Star Wars show (met Jar Jar Binks)
Sluiten