Disney+ brengt nieuwe Star Wars film stuk eerder uit dan verwacht

Terwijl we op het tweede seizoen van The Mandalorian wachten heeft Disney+ een zoethoudertje voor Star Wars fans: de nieuwste film uit de franchise komt een stuk eerder naar de streamingdienst dan verwacht. Dan hebben we het natuurlijk over Star Wars: The Rise of Skywalker.

Aan het begin van de huidige crisis reageerde Disney snel door meteen Frozen 2 en Onward digitaal aan te bieden. Beide titels werden pas later dit jaar op Disney+ verwacht. Fans van het universum van George Lucas hoopten op een vergelijkbare actie voor The Rise of Skywalker, maar nieuws rondom een degelijke verrassing bleef uit. Tot nu.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat de nieuwste Star Wars film al op 5 mei naar Disney+ komt in Nederland, een maand na de digitale release op onder andere iTunes. Dat is een stuk sneller dan verwacht: normaliter zitten daar bijna drie maanden tussen, zodat Disney nog geld kan verdienen aan ongeduldige fans die de film aanschaffen. The Rise of Skywalker komt dus twee maanden eerder naar de streamingdienst.

Om die verrassing te vieren heeft de Grote Muis tevens een gloednieuwe trailer uitgebracht. De trailer beslaat alle negen films uit de Skywalker Saga, het verhaal dat de afgelopen vier decennia is verteld met de Star Wars films.

Star Wars dag op Disney+

In andere landen staat The Rise of Skywalker vanaf 4 mei op de streamingdienst. Precies: op de internationale Star Wars dag. Een mooie gelegenheid voor de fans om toch nog eens de film aan te slingeren, en, zo hoopt Disney, een abonnement te nemen op de Netflix-killer. De film komt in Nederland speciaal een dag later uit respect voor de dodenherdenking.

Het is maar de vraag of de film dan beter zal bevallen. Op dit moment is The Rise of Skywalker nog steeds de live-action Star Wars film met de laagste score op Rotten Tomatoes. De film is op zijn zachtst gezegd controversieel… Gelukkig hebben we deze nieuwe Star Wars serie nog die ook in mei naar Disney+ komt.

Reageer op artikel:
Disney+ brengt nieuwe Star Wars film stuk eerder uit dan verwacht
Sluiten