Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Maak kennis met Spider-Man 2099: betrouwbare bron lekt Disney+ serie

De week wordt goed afgesloten voor Marvel fans: een nieuw gerucht wijst er namelijk op dat er een Spider-Man 2099 serie naar Disney+ komt. Niet een animatieserie, maar een live-action project met een groot budget, à la The Mandalorian.

Maar goed, een gerucht dus. Toch hoef je niet direct weg te klikken, want het gaat hier niet om pure speculatie op basis van vage bronnen. Dit nieuwtje is namelijk afkomstig van Mikey Sutton, een betrouwbare scooper, zoals ze dat in het Engels noemen.

Spider-Man 2099

Hij heeft in het verleden al talloze keren informatie weten te lekken over Marvel en Disney, informatie die later bleek te kloppen. Denk aan het casten van Doctor Strange, maar ook de deal tussen Fox en Disney. Als Sutton iets bekendmaakt, dan is de kans dan ook groot dat het klopt.

Volgens hem hebben al verschillende discussies tussen Sony en Marvel Studios plaatsgevonden voor dit project. De filmrechten van Spidey liggen immers nog steeds bij Sony, dus beide partijen zullen samenwerken.

Marvel, Sony en Disney+

Dit is het nieuws dat Sutton op Facebook deelde:

“Spider-Man komt naar de televisie. Het zal niet gewoon Peter Parker zijn. Ik kreeg eerder vanavond een telefoontje om me te laten weten dat er een Spider-Man 2099 live-action show is besproken voor Disney +. Met andere woorden, dit zal een samenwerking tussen Sony en Marvel Studios zijn, als dit project het groene licht krijgt, met Kevin Feige aan het stuur. Ik weet verder nog vrij weinig, en hoewel ik meestal probeer dieper te graven voordat ik een verhaal als dit vrijgeef, was deze bron accuraat in het verleden. Ik zal blijven rondvragen en jullie allemaal op de hoogte houden. ”

Dit gerucht sluit aan op het nieuws van vorig jaar dat Sony verschillende Spider-Man series wilt ontwikkelen. Alleen was het toen nog niet duidelijk dat de studio daarvoor samen zou gaan werken met Disney. Into the Spider-Verse bewees immers dat Sony het ook prima alleen kan, en hoe!

Wat is Spider-Man 2099?

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten, maar we weten dus wel al dat men naar een Spider-Man 2099 serie kijkt voor Disney+. Dat is niet zomaar een naam. Sterker nog, Spider-Man 2099 werd in de comics al geïntroduceerd in 1992.

Het gaat om een Spider-Man stripserie die zich afspeelt in de verre toekomst van 2099. Niet Peter Parker, maar Miguel O’Hara is de nieuwe Spider-Man in die toekomst. Hij had ook een kleine cameo in Spider-Man: Into the Spider-Verse, ingesproken door Oscar Isaac. Voor het grote publiek blijft het echter een obscure comicsreeks. Een Disney+ serie zou daar zeker verandering in brengen.

De futuristische setting biedt tevens een kans om onderscheid te maken tussen die Spidey en de Spider-man van Tom Holland. 2099 speelt zich immers ver in de toekomst af. Plus deze plannen passen in het plaatje van de andere Marvel Cinematic Universe series die naar Disney+ komen, zoals The Falcon and the Winter Soldier.

Geen garantie

Dat er dus iets gaande is, is vrijwel zeker. Dat garandeert echter niet dat Disney en Sony deze serie ook echt gaan maken. Elk jaar sneuvelen honderden series al achter de schermen, terwijl het benodigde groene licht uitblijft. Laten we hopen dat Spider-Man 2099 een ander lot beschoren is.

Check hieronder, omdat het kan, een aantal toffe covers van de Spider-Man 2099 comics:

Afbeeldingen: Marvel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BIC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Spider-Man 2099: betrouwbare bron lekt Disney+ serie
Sluiten