Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Nu op Disney+: ShortCircuit dropt collectie aan creatieve explosies

Het toffe aan Disney+ is dat er meer ruimte is voor nieuwe formats en experimenten. Pixar hoeft zich niet langer enkel op bioscoopfilms te focussen, met de fantastische reeks aan SparkShorts als gevolg.

ShortCircuit naar Disney+

Dat zijn korte films van (jonge) talenten van Pixar, de animatiestudio achter films als Toy Story, Cars en Finding Nemo. Buiten de grote projecten om krijgen ze de kans om hun eigen verhalen te vertellen, vaak met meer ruimte voor afwijkende stijlen of ideeën.

Een groot aantal daarvan stonden al voor de lancering van Disney+ op YouTube. Gelukkig heeft Disney Animation nu direct een opvolger voor je klaar staan: #ShortCircuit.

Het idee is simpel: Short Circuit is ontstaan als een experimenteel programma binnen Walt Disney Animation Studios, waarbij iedereen zijn eigen idee voor een innovatieve korte film mag pitchen. Vervolgens werden 14 ideeën uitgekozen en uitgevoerd door de studio.

Disney Plus Short Circuit
Disney Disney

Korte films vol innovatie en risico

Het doel? Risico nemen, nieuwe stemmen een kans geven en ondertussen technologische innovatie teweeg brengen. Vooral nieuwe dingen proberen dus. Dat leidt tot een ronduit fascinerende collectie aan korte films, die vanaf deze week allemaal op Disney+ te streamen zijn.

De compleet uiteenlopende animatiestijlen, technieken en ideeën zorgen ervoor dat elke korte film weer een grote verrassing is. Door hun beperkte lengte zijn ze tevens zeer behapbaar, een explosief creatief tussendoortje.

De Short Circuit shorts zijn geregisseerd door Zach Parrish (“Puddles,”) Natalie Nourigat (“Exchange Student,”) Nikki Mull (“Lucky Toupee,”) Brian Menz (“Just A Thought,”) Jeff Gipson (“Cycles,”) John Aquino (Lightning in A Bottle,”) Jerry Huynh (Jing Hua,”), Terry Moews (“The Race,”) Brian Estrada (“Hair-Jitsu,”) Kendra Vander Vliet (“Downtown,”) Jerry Huynh (“Jing Hua,”) Trent Correy (“Drop,”) Jennifer Stratton (“Zenith,”) Brian Scott (“Elephant In The Room) en Mitch Counsell (“Fetch”).

Check hieronder een trailer voor de collectie aan korte films:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nu op Disney+: ShortCircuit dropt collectie aan creatieve explosies
Sluiten