Disney+ heeft fantastisch nieuws voor fans van Pixar-films

Ouders die nu thuis full-time hun kinderen moeten vermaken kregen vorige week goed nieuws: Frozen 2 is drie maanden eerder dan verwacht op Disney+ verschenen. Nu komt daar nog een recente Disney-topper bij, dit keer uit de stal van de legendarische animatiestudio Pixar: Onward!

Dat is de nieuwste Pixar-film. Altijd een feestje, want weinig studio’s kunnen aan Pixar tippen als het om de consistente output aan topfilms gaat. De studio werkt vele jaren aan elk kleurrijke meesterwerk, vaak een topervaring voor jong en oud.

Onward komt naar Disney+

Helaas had Onward de pech dat de film op 6 maart naar de bioscoop kwam. Oftewel, de film was geheel kansloos vanwege het coronavirus. Bioscopen werden gesloten, consumenten bleven thuis: de animatiefilm pakte zelfs het slechtste bioscoopweekend in 22 jaar mee.

Dikke pech, maar gelukkig is er ook goed nieuws. Disney heeft besloten de film per direct online aan te bieden. Je kunt de film dus digitaal huren in iTunes, de Play Store en andere plekken waar je films kunt huren en kopen.

Heb je een abonnement op Disney+? Dan hoef je niet voor Onward te betalen, want de geprezen Pixar-film komt namelijk op 3 april naar de streamingdienst! Waar de film normaal nu nog in de bioscoop zou draaien, kun je Onward binnenkort dus zonder extra kosten thuis gaan checken.

Topscoorder op Rotten Tomatoes

Met een Rotten Tomatoes-score van 87 procent onder critici en 95 procent onder kijkers is Disney+ daarmee dus een topfilm rijker.

“Hoewel we ernaar uitkijken dat het publiek binnenkort weer van onze films op het grote scherm kan zien, zijn we, gezien de huidige omstandigheden, verheugd om deze leuke, avontuurlijke film vroegtijdig op digitale platforms uit te brengen zodat het publiek vanuit het comfort van hun huis kan genieten,” aldus regisseur Dan Scanlon en producer Kori Rae in een persbericht.

Eleven, centauren en technologie

Onward speelt zich af in een magische wereld waar klassieke fantasy-rassen zoals elven en centauren gewoon naast elkaar leven. In tegenstelling tot vrijwel elk fantasy-boek of -film is magie echter grotendeels vervangen door technologie.

Twee broers, ingesproken door Tom Holland en Chris Pratt, gaan op een avontuur nadat de jongste met magie hun vader tot leven heeft gewekt. Althans, enkel de benen van de vader kwamen terug. Ze gaan op zoek naar een magische relikwie waarmee ze de rest van hun vader kunnen terugkrijgen en een laatste dag met hem kunnen beleven.

Reageer op artikel:
Disney+ heeft fantastisch nieuws voor fans van Pixar-films
Sluiten