Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 2 jan 2020

Lucasfilm zoekt jonge Luke Skywalker voor Disney+ serie

De Obi-Wan Kenobi serie die naar Disney+ komt is al jaren in ontwikkeling. Lucasfilm werkte namelijk eerst aan een filmversie, die Solo: A Star Wars Story op zou gaan volgen als anthology-film. Toen die film niet de zak geld opleverde waar het bedrijf op rekende, kwam het project op de plank te liggen.

Disney+ en Obi-Wan Kenobi

Dankzij Disney+ kunnen fans alsnog gaan genieten van een Ewan McGregor als de beroemde Jedi. Direct na de aankondiging van de show was het al duidelijk dat het verhaal zich af zou gaan spelen na Revenge of the Sith, op de planeet Tatooine. De planeet waar Kenobi Luke Skywalker verbergt, na zijn gevecht met Anakin.

Terwijl de jonge Skywalker opgroeit blijft Kenobi in de buurt om hem te beschermen. Ondertussen groeit de vader van Luke, Darth Vader, uit tot de tyrannieke slechterik zoals we hem kennen uit de films. Het is een tijdperk waarnaar geregeld in de films wordt verwezen, maar waarvan we nog weinig hebben gezien. Naast wat toffe momenten in onder andere The Clone Wars.

Jonge Luke Skywalker

Daar gaat met Kenobi op Disney+ dus verandering in komen. Fans speculeerden direct al dat een jonge Luke Skywalker zijn opwachting zal gaan maken, en dat lijkt nu te kloppen. De doorgaans zeer goed ingelichte Hollywood-scooper Daniel Richman meldt namelijk dar Lucasfilm bezig is met het casten van een jonge Luke Skywalker voor de serie.

Dat nieuws baseert hij op een casting-overzicht dat rond is gestuurd. Want tja, Disney wil alles geheim houden, maar ze moeten onvermijdelijk openlijk een oproep rondsturen voor acteurs. Anders heeft het casten weinig zin.

Juich overigens niet te vroeg, want dit nieuws garandeert niet meteen een grote rol voor Luke. Wellicht duikt het kind enkel soms op als een soort cameo, om je eraan te herinneren dat Obi-Wan hem aan het beschermen is. Naast wat corny momentjes waarbij ze elkaar toevallig tegenkomen hadden ze waarschijnlijk voor A New Hope weinig met elkaar te maken.

The Mandalorian is juist zo sterk omdat Lucasfilm een keer niet de Skywalkers hoeft uit te melken. Hopelijk kan Kenobi dat voorkomen.

Deborah Chow en The Mandalorian

Deborah Chow wordt de showrunner van de Disney+ serie. Je kunt haar kennen als de regisseur van een aantal van de beste The Mandalorian afleveringen.

Ze zat ook in een van de X-Wings op het einde van de gevangenis-aflevering.

Film vs. serie

Eerder gaf ze in een interview al aan dat ze blij is dat ze met een serie de tijd krijgt om Kenobi te verkennen, in tegenstelling tot een film:

“De situatie is zo complex, zowel voor Obi-Wan persoonlijk en in zekere zin de toestand van het hele universum, je hebt de tijd nodig om het te verkennen en er zijn zoveel andere verhalen om te vertellen binnen die periode, het is een flink aantal jaren. Er is zoveel gaande tussen Revenge of the Sith en A New Hopen dat nog niet is verkend.

Het idee echt die karakterontwikkeling te kunnen verkennen plus de politiek en de uitgestrektheid van het Empire en wat er gaande is, is opwindend alleen al omdat het een rijke geschiedenis is, en soms is dat moeilijk te doen in twee uur. Een film van twee uur moet vaak bijzonder snel van actie-scène naar actie-scène gaan om het plot voort te stuwen, terwijl verhalen zoveel meer aspecten rijk kunnen zijn die ik interessant vind. ”

Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt. Check in de tussentijd welke toffe Marvel-series Disney wel voor je klaar heeft staan in 2020, inclusief een grote verrassing!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CB

Reageer op artikel:
Lucasfilm zoekt jonge Luke Skywalker voor Disney+ serie
Sluiten